Kültür-Sanat

"Depeche Mode, Kate Bush anını yaşıyor": The Last Of Us'ın ilk bölümünün ardından grup ve 'Never Let Me Down' şarkısına ilgi arttı

20 Ocak 2023 14:09

T24 Dış Haberler

Depeche Mode'un 1987 tarihli 'Never Let Me Down Again' şarkısının The Last of Us dizisinin birinci bölümünün son sahnesinde çalmasıyla şarkının ve grubun popülerliği tekrar arttı.

NME'nin aktardığına göre  ‘Never Let Me Down Again’ şarkısının 'streaming' servislerindeki dinlenmeleri, dizinin ilk bölümünün yayınlanmasının ardından yüzde 220 arttı.

Şarkının Spotify'da günlük dinlenmesi dizinin ilk bölümünün yayınlandığı gün 26 binken, dizinin 15 Ocak'ta izleyiciyle buluşmasından sonra 83 bine çıktı. Şarkının dinlenmeleri sadece Spotify'da bile yüzde 377 artış gösterdi.

Bölümden sonra Depeche Mode, YouTube kanalında şarkının başlığına 'The Last of Us'ta çaldığını ekledi. 

Edinburgh News ise, bölümün yayınlanmasından bu yana şarkı ve grubun Google'da aranmasının yüzde 5 bin arttığını aktardı.

Bu durumun ardından "Depeche Mode, Kate Bush anını yaşıyor" yorumları yapıldı. Kate Bush'un "Running Up That Hill" şarkısı, 'Stranger Things' dizisinde çaldıktan sonra albümde yer almasından 40 yıl sonra Billboard listesinde üçüncülüğe yükselmişti.