Spor

Deontay Wilder-Tyson Fury maçı saat kaçta, hangi kanalda?

09 Ekim 2021 14:54

Deontay Wilder ile Tyson Fury arasında WBC ağır sıklet kemeri için oynanacak mücadele, 10 Ekim Pazar günü TSİ 04.00'te başlayacak. Karşılaşma S Sport Plus ekranlarından canlı yayınlanacak.

İlk olarak 2 Aralık 2018'de karşılaşan iki boksorun mücadelesi berabere sonuçlanmıştı. 23 Şubat 2020'de yapılan ikinci karşılaşmayı 7. rauntta teknik nakavtla kazanan Tyson Fury, Dünya Boks Konseyi (WBC) kemerinin yeni sahibi olmuştu.

İngiliz boksör, kariyeri boyunca çıktığı 31 maçta 30 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Tek yenilgisini 32 yaşındaki boksör karşında alan Wilder'ın ise 44 karşılaşmada 42 galibiyet ve 1 de beraberliği bulunuyor.

Fury'nin Wilder'ı mağlup etmesi halinde, Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ağır sıklet kemerlerini elinde bulunduran Büyük Britanyalı Anthony Joshua ile karşılaşması bekleniyor.

Maç öncesi gerginlik başladı

WBC ağırsıklet şampiyonu maçı öncesi 33 yaşındaki Britanyalı boksör Tyson Fury, ABD'li rakibi 35 yaşındaki Deontay Wilder'a yönelik çok sert ifadeler kullanarak maç öncesi gerilimi tırmandırdı.

Deontay Wilder, geçtiğimiz günlerde Fury'nin aralarında oynanan ikinci maçta hile yaptığını ve onun korkak olduğunu söylerek Büyük Britanyalı boksöre küfür etmişti. İkili, olası bir kavga ihtimaline karşı maç öncesi yapılan basın toplantısında hiç yakınlaştırılmadı.