Politika

Deniz Zeyrek: 'Kemalciler'in Tayyip Erdoğan ve ekibinin kullandığı jargonu ve yöntemleri kullanması ne acı değil mi?

21 Temmuz 2023 12:36

Gazeteci-yazar Deniz Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu önderliğinde, CHP kurmaylarının da katıldığı Zoom toplantısının sızdırılmasına ilişkin, kullanılan "ihanet" nitelendirmelerini eleştirdi. 

Videonun "yüzyılın ihaneti" olarak servis edildiğini hatırlatan Zeyrek, "Toplantıda Kemal Bey'e ya da diğer yöneticilere karşı herhangi bir hakaret yok, dedikodu yok. Böyle bir toplantının “yüzyılın ihaneti” diye sunulması kadar büyük bir saçmalık olamaz. Ancak ne yazık ki büyük bir başarı elde etmişçesine toplantının videosunu ele geçirip sızdıran “Kemalciler” bu başlığı uygun görmüş" yorumunu yaptı. 

Zeyrek, yazısında, şunları kaydetti:

"Oysa Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12. seçim yenilgisinden sonra İmamoğlu'nun başını çektiği bir grubun muhalefet örgütlediğini sağır sultan dahi biliyor.

Bu grubun bir araya gelmesinden, kurultaya dair hazırlıklar yapmasından daha doğal ne olabilir?

Genel Başkan Danışmanı Engin Özkoç'un Kemal Kılıçdaroğlu yerinde kalabilsin diye teşkilatlarda yaptıkları ya da delege seçimlerine müdahaleleri ne kadar meşruysa, muhalefetin yaptıkları da o kadar meşrudur.

'Kemalciler'in Tayyip Erdoğan ve ekibinin kullandığı jargonu ve yöntemleri kullanması ne acı değil mi?

Kendilerinden olmayanı hain ilan etmeleri, seçimleri kazanmak için il teşkilatlarını devre dışı bırakmaya çalışmaları, mahalle seçimlerini ilçe merkezlerinde zarf hileleriyle yapmak istemeleri başka nasıl açık."