Gündem

Deniz Zeyrek: Helalleşme sırası siyasal İslamcılarda

30 Ekim 2023 06:45

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Türkiye'nin Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında ekonomiden eğitime, tarımdan adalete, dış politikadan siyasete hak ettiği seviyede olmadığını belirterek, "O nedenle şimdi 'bu olumsuz tablonun kaynağı nedir? Nasıl ortadan kalkar' sorusuyla başlayan bir muhasebe zamanıdır.
Bu muhasebeyi de en başta, son 21 yılda iktidar olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarının yapması lazım" dedi. 

Cumhuriyetçilerin muhafazakârlara karşı yaptıkları hataları gördüklerini kaydeden Zeyrek, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Buna karşın Erdoğan ve yol arkadaşları da Cumhuriyet kadrolarının geçmişteki hatalarından kaynaklanan yanlışları kendileri için bir 'kindarlık' kaynağına dönüştürüp 'hesaplaşma' içine girdiler.
Bu hesaplaşma devam ediyor ve gelecekte 'hesaplaşma' derdine düşecek yeni mağdurlar yaratıyor.
Oysa Türkiye'nin ikinci yüzyılının başlarında artık hesaplaşmaların değil helalleşmelerin yaşandığı bir ülke olması gerek ve sanırım 'helalleşme' sırası da 21 yıllık iktidarında elde ettiği güçle, karşıtlarına yönelik çok fazla yanlış yapan iktidara geldi.

Yazının tamamı için tıklayın...