Gündem

Deniz Poyraz cinayeti davasında karar: Ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıl hapis

Katil zanlısı Onur Gencer: Kin yuttum kan kusturdum, asla pişman değilim

27 Aralık 2022 13:26

İzmir'de, HDP il binasında Deniz Poyraz'ı (38) tabancayla öldüren tutuklu sanık Onur Gencer, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

DHA'nın aktardığına göre, Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda tutuklu sanık Gencer ve avukatı yer alırken, aile ile parti avukatları daha önceki celselerde alınan yetki belgeli avukatların salona alınmaması kararından geri dönülmemesi üzerine protesto amaçlı salona girmedi.

"Telefon" gerginliği

Duruşma öncesinde geçen celsede duruşmaya elektronik eşyaların sokulmasının yasaklandığı ara karara tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaşananları şöyle aktardı:

"Deniz Poyraz duruşma salonuna girdim. Albay rütbeli bir kişi bana cep telefonuyla salona girmeyeceğimi söyledi. Ben de milletvekili olduğumu, İnsan Haklarını İnceleme Başkanvekili olduğumu söyledim ve çıkmayacağımı aktardım. Bunu üzerine mahkeme başkanı ile konuştum. Cezaevi kampüsü olsa bile CMK gereği cep telefonumla girebileceğimi, sesli ve görüntülü kayıt yapmadığımı aktardım. Bu durumu kayıt aldırdım. Mahkeme başkanı izin vermeyeceklerini tekrar edince salondan çıktım."

"Kin yuttum kan kusturdum, asla pişman değilim"

Duruşmada ilk olarak iddia makamı mütalaasını tekrarladı. Esas hakkındaki mütalaa hakkında savunma yapan sanık Gencer, “Kin yuttum kan kusturdum. Asla pişman değilim" dedi. Gencer, son sözünde de aynı cümleleri tekrarladı.

Savunmanın ardından kararını açıklayan heyet, Gencer’e indirimsiz olarak, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, "mala zarar verme" suçundan 4 yıl, "konut dokunulmazlığını ihlali" suçundan 2 yıl ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan da 3 yıl hapis cezasına hükmetti. Gencer, toplamda ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

TIKLAYIN  - HDP’li Sancar: Deniz Poyraz’ın anısını yaşatmanın yolu cinayeti bütün ayrıntılarıyla aydınlatmaktır