Kültür-Sanat

Deniz Erkan Sancak Dans Atölyesi Akbank Sanat’ta

Kariyerine New York’ta devam eden Deniz Erkan Sancak’ın dans atölyesi ücretsiz olacak

30 Ocak 2024 00:03

Akbank Sanat Dans Atölyesi, kariyerine New York’ta devam eden koreograf ve dansçı Deniz Erkan Sancak’ı misafir ediyor.

Orta-ileri seviye profesyonel dansçıların katılabileceği açık dersler 6-7 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Katılımın 20 kişiyle sınırlı olacağı atölye ücretsiz olacak.

Her iki gün için de ayrı ayrı kayıt yaptırılması gereken atölyeye düzenli katılımı öneren Sancak, şunları söyledi:

“İki gün boyunca kendi literatürümde bulunan hareket tekniklerini harmanlayarak katılımcılarla buluşturmayı hedefliyorum. Hareketin ritim, alan ve zaman ile işleneceği bu çalışmada katılımcıların hayal dünyaları ve bedenlerinin kesiştirilmesi amaçlanmaktadır.”

Dans atölyesinin kayıtları 1 Şubat saat 14:00’de Akbank Sanat web sitesi üzerinden açılacaktır.

Deniz Erkan Sancak kimdir

Üniversite eğitimini burslu olarak gittiği New York Dans Konservatuarı Purchase College, SUNYde tamamladı. Konservatuarda Cunningham, Graham, Limon, Counter, Gaga, Alexander, Pilates, Contact Improvisation, kompozisyon, klasik bale başta olmak üzere birçok tekniğin eğitimini aldı.

Henüz öğrenciyken Anna Sokolow’un “Dreams”, Martha Graham’ın “Appellation Spring” ve “Diversions of Angel” eserlerinde başrol, Merce Cunningham’ın “Interscape” ve “Senerio” gibi kült repertuarlarda solist olarak yer aldı.

Ana Maria Lucacia, Jennele Figgins, Bettijane Sills, Eve Chan gibi çağdaş koreografların eserlerinde sahne aldı.

Deniz Erkan Sancak

Öğrenciliğinin son yılında Peridance Contemporary Dance Company’ye stajyer olarak kabul edildi. Burada Igal Perry ve Yue Yin’nin koreografileri üzerine çalıştı.

Purchase College, SUNY’den 2022’de onur derecesi ile mezun oldu ve aynı yıl Ballet Nouveau Colorado’da (Wonderbound) topluluk üyesi olarak çalışmaya başladı.

2023 yazında Stephen Petronio Company’ye geçiş yaptı.

New York’ta aralarında Christopher Williams Dances, Douglas Dun+Dancers, Liz Gerring Dance ve Merce Cunningham Trust’ın da bulunduğu çeşitli projelere devam etmektedir. Aynı zamanda Burklyn Ballet Theatre’da koreograf ve eğitmen olarak çalışmaktadır.

Rambert Company workshop (Direktör Benoit Swan Pouffer), Art of Marseille (Direktör William Forsythe) ve Yue Yin Dance Company'de workshoplara katıldı.