Gündem

Denge ve Denetleme Ağı’ndan seçim kampanyası: "Gözümüz Demokraside"

05 Nisan 2023 17:21

Toplumun çeşitli kesimleri ile farklı siyasi görüşlerden 300’e yakın sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran Denge ve Denetleme Ağı (DDA), 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler için "Gözüm Demokraside” başlıklı bir kampanya başlattı.

DDA, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik başlattığı “Gözümüz Demokraside” kampanyasını düzenlediği toplantı ile kamuoyuna tanıttı. Toplantının açılışında konuşan DDA Ağ Temsilcisi Muratcan Işıldak, DDA’nın yürüttüğü tüm çalışmalarında katılımcı ve çoğulcu bir demokrasinin güçlenmesine katkı sunmayı hedeflediğini kaydederek, “Gözümüz Demokraside” kampanyasının da bu hedefi içerdiğini belirtti. Işıldak, “Kampanyayı demokrasiyle şahlandıralım” dedi. DDA Ağ Temsilcisi Zübeyde Ozanözü de “Daha özgür bir dünya, yaşanabilir bir ülke için Gözümüz Demokraside diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

DDA Genel Direktörü Hayriye Ataş da, kampanya sürecinde aday profilinden seçim beyannamelerine, 27’nci yasama dönemindeki milletvekili karnesinden sandık güvenliğine kadar çok sayıda alanda içerikler üreteceklerini aktardı. Kampanyanın en önemli aktörünün vatandaşlar olduğunu vurgulayan Ataş, seçmenlerin seçim öncesi ve sonrası sürece aktif katılımını ve seçim sürecinde kutuplaşmanın aşılmasını hedeflediklerini belirtti. Bütün siyasi partilerin de hedef kitleleri arasında olduğunu söyleyen Ataş, "Kampanya öncesinde ön bilgilendirme için Cumhur ve Millet ittifakı ile görüşmelerimiz oldu. Kampanyada üreteceğimiz bütün politika, belge ve çalışmaları paylaşmak üzere, heyetler oluşturarak ziyaretler gerçekleştireceğiz. Seçim sürecinde de sürekli irtibatta olacağız" açıklamasını yaptı. 

Ataş, kampanya aracılığıyla tarafsız ve yapıcı nitelikte bir "demokratik seçim nasıl olur"un örneğini sunmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Seçim sürecinde vatandaşların oy tercihlerini yaparken, aktif vatandaşlık bilinciyle, demokratik haklarını bilerek hareket etmelerine katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

“Adil ve özgür bir ortamda seçim hedefi”

DDA “Gözümüz Demokraside” kampanyasıyla hedeflerini şöyle sıralıyor:

"Seçim sürecinde, vatandaşların oy tercihlerini yaparken “aktif vatandaşlık” bilinciyle, demokratik haklarını bilerek hareket etmelerine katkı sağlamak. Siyasi partilerin ve vatandaşların demokratik seçim kriterleriyle ilgili bilgi ve farkındalık sahibi olmalarını sağlayarak seçimlerin adil ve özgür bir ortamda gerçekleşmesine katkı sunmak. Yaklaşan seçim sürecinde kutuplaşmanın aşılmasına ve toplumun ortak taleplerinin karar vericilere, siyasi partilere ulaşmasına aracı olmak. Vatandaşların gündelik hayatta yaşadıkları toplumsal ve ekonomik kriz kaynaklı sorunların denge ve denetleme mekanizması ile ilişkisini ortaya koymak ve farkındalık yaratmak.”