Seçim 2023

Demokrat Partili Aksoy: Dış güçler deniyor ya, kendilerinin verdiği vatandaşlıklar tarafından egemenliğimize müdahale ediliyor

22 Mayıs 2023 06:54

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı  İlay Aksoy, yabancıların oy kullanmasını eleştirerek, "Dış güçler deniyor ya, kendilerinin verdiği vatandaşlıklar tarafından egemenliğimize müdahale ediliyor" dedi.

Aksoy, seçimin ilk turunda gerek yurtdışında gerekse Türkiye’de çok fazla yabancı uyruklu kişinin oy kullandığını söyledi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Aksoy, ikinci turda da aynı kişilerin oy kullanacağına dikkati çekerek, "Bakanlar sürekli çıkıp, ‘Suriyeli kardeşlerimizi geri göndermeyeceğiz, onları üzmeyeceğiz diyor. Çünkü onlardan gelecek oyu kaybetmek istemiyorlar. Sandığa gitmesi için onları motive etme’ açıklamaları yapıyor. Bizim egemenliğimizi tehdit eden unsur sığınmacılardır. Türkiye şu anda bu oylar nedeniyle sandıkta doğrudan müdahaleye uğruyor" diye konuştu.

"Egemenliğimize müdahale ediliyor"

"Dış güçler deniyor ya, bizzat içeride kendilerinin verdiği vatandaşlıklar tarafından bizim egemenliğimize müdahale ediliyor" diyen Aksoy, Suriyelilerin kendi içlerinde çok ciddi bir örgütlenme gücüne sahip olduklarını belirterek, "Mesajlaşma uygulamaları üzerinden sürekli iletişim halinde kalıyorlar. Türkçeyi öğrenmeye de ihtiyaç duymuyorlar" ifadelerini kullandı.

Toplumun sığınmacılar nedeniyle kökten bir değişime uğradığını belirten Aksoy, "Türkiye büyük bir demografik saldırı altında. 2017’de iktidar, bu insanları görünmez hale getirebilmek için 5490 sayılı Nüfus Kanunu’nun 11. maddesini değiştirdi. İsimlerini mahkemeye gerek kalmadan nüfus müdürlüklerinden değiştirilebilir hale geldiler. Bu yüzden kaç yabancıyla yaşadığımızı bilemiyoruz" dedi.