Dünya

Demokrat aday adayı Sanders, Cenk Uygur'un Temsilciler Meclisi üyeliğine verdiği desteği geri çekti

Bir süre önce Uygur'un cinsiyetçi ifadeler kullandığı yazılar ortaya çıkmıştı

14 Aralık 2019 12:24

T24 Dış haberler

ABD'de 2020 seçimlerinde Demokrat Parti'nin aday adaylarından ismi öne çıkan bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders, Türk asıllı ABD'li gazeteci Cenk Uygur'un Temsilciler Meclisi adaylığına verdiği adaylığı geri çekti. Kongre'de Katie Hill'den boşalan koltuğa adaylığını koyan Uygur'un geçmişte kullandığı cinsiyetçi ifadelerin gündeme gelmesinin ardından birçok kişi Sanders'ın gazetecinin adaylığına destek vermesine tepki göstermişti.

Sanders yayınladığı açıklamada, "Dün dediğim gibi, Cenk uzun zamandır politikadaki yozlaşmış güçlere karşı mücadele eden ve ülkemizdeki birçok insana ilham vermiş bir isim, ancak bizim hareketimiz herhangi bir insandan daha büyük" ifadelerini kullandı ve ekledi; "Sinirlenen destekçilerimi duyuyorum ve endişelerini anlıyorum. Cenk bugün kampanyası için destek çağrısı almayacağını duyurdu ve ben de verdiğim desteği geri çekiyorum".

Uygur dün yaptığı açıklamada kendisine karşı olan grupların siyasi müttefiklerine saldırmasını istemediği için kendisine siyasetçilerin vereceği desteği kabul etmeyeceğini söylemişti.

Kısa süre önce Uygur'un geçmişte kadınlara kaşı yaptığı cinsiyetçi yorumlar sosyal medyada yer buldu. Örnek olarak, Uygur'un 1999'da yazdığı bir blog yazısında, "Açıkça görülüyor ki kadınların genleri defoludur" yazdığı ortaya çıkmıştı.

Uygur, YouTube'ta yaptığı siyasi program "The Young Turks" ile tanınıyor.