Politika

Demirtaş: “İttifaklar iktidar paylaşımı olarak görülmemeli”

Eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi’nden BasNews’ün sorularını yanıtladı. Demirtaş, ‘İktidar paylaşımını hedefleyen değil, çıkarsız ittifak kurulmalı “ dedi.

05 Mart 2019 13:41

4 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 31 Mart yerel seçim öncesi kurulan ittifakları değerlendirdi. HDP’nin ‘Cumhur ittifakını geriletme’ formülüyle açıkladığı ittifak stratejisi hakkında konuşan Demirtaş: “Maalesef, ittifakı çoğu zaman bir iktidar paylaşımı olarak gören bir anlayıştan bir türlü kurtulamıyoruz. Stratejik bir amaç için gönülden bir ittifakı tam olarak oluşturamıyoruz” dedi.

İttifaklar konusunda tüm partilerin sorumluluğu olduğuna da dikkati çeken Demirtaş, samimi, hesapsız, çıkarsız bir yaklaşımın etkili olacağını savundu

Demirtaş, HDP’nin diğer Kürt partilerle yaptığı seçim işbirliğini de yorumladı. “Hiçbir partinin erimesine, yok olmasına gerek kalmadan, buna fırsat vermeden ve böyle bir amaç gütmeden, ortak bir davada yan yana durmak önemli” diye konuştu.