Ekonomi

Demirören'den Almanya açıklaması: Borcumuz bulunmamaktadır

Almanya’da herhangi bir gayrimenkul şirketi ve kredi borcunun bulunmadığı açıklandı

03 Ocak 2024 15:38

Demirören grubu, Mikare Real Estate'in 240 milyon Euro kredi borcunu ödeyemediği için iflasının istendiğine dair haberleri yalanladı. 

Gruptan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Tayfun Demirören’e ait Mikare Real Estate, Yönetim Kurulu Üyemiz Tayfun Demirören'in şahsına ait kendi aile şirketi olup, bu şirketle ilgili tüm yatırım ve borçlardan kendisi sorumludur. Demirören Yatırım Holding’in Almanya’da herhangi bir gayrimenkul şirketi ve kredi borcu bulunmamaktadır.

Holdingimiz ve grup şirketlerimiz tüm faaliyetlerine sağlıklı bir mali yapı ve yeni yatırımlar çerçevesinde devam etmektedir.

Son dönemde tarafımıza yönelik, dozu artan ve itibarımızı hedef alan haberlerin maksatlı ve kasıtlı olduğu aşikardır, yerli ve milli duruşumuz tüm saldırılara rağmen devam edecektir. Dezenformasyon içeren her bilgi ile hukuki olarak mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Ne olmuştu? 

Türkiye’de, Ziraat Bankası’ndan aldığı milyonlarca dolarlık kredi borcunu yapılandırdıktan sonra taksitlerini de ödemediği iddiasıyla bir kez daha gündeme gelen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında 240 milyon Euro kredi borcu sebebiyle geçici iflas kararı verildiği öne sürülmüştü. 

TIKLAYIN - Alman yargısı borcu affetmedi: Demirören’e iflas kararı