Seçim 2024

DEM Parti Sözcüsü Doğan'dan "taşımalı seçmen" açıklaması: Kayyım rejiminden kayyım seçmene dönmüş durumda

31 Mart 2024 17:10

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti merkezinde yaptığı açıklamada Şırnak'taki "taşıma seçmen" iddialarına ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin (DMM) açıklamasına değinerek, "Keşke o merkez gerçekten dezenformasyonla mücadele merkezi olsaydı da dezenformasyonu yayma merkezi olmasaydı. Bir yandan kayyım rejimiyle mücadele ediyoruz, bir yandan devletin tüm bütçesinin kullanan mülki amirlerle mücadele ediyoruz, bir yandan oy sayımında bir usulsüzlük yapılmasın diye mücadele diyoruz. Sonra vay efendim bunlar doğru değil. 46 bin 901 taşımalı seçmenden bahsediyoruz. Tespit ettiğimiz çok sayıda mükerrer oy var. Bu sadece DEM'in meselesi değil. Gün demokrasi günüyse bu konuda diğer siyasi partilerin de sorumluluk duymaları gerekir. Kayyım rejiminden kayyım seçmene dönmüş durumda" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - CANLI BLOG | Yurt genelinde oy verme işlemi sona erdi: İşte dakika dakika gelişmeler

DEM Parti Sözcüsü Doğan, oy verme işlemi süresince Doğu illerinde usulsüzlük yaşandığı iddialarına dair açıklama yaptı. Doğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a seslenerek, şunları söyledi: 

"Adalet Bakanına seslenmek istiyorum. Seçimler şeffaf yapılıyorsa bu taşımalı seçmenlere neden ihtiyaç duydunuz? Seçim yerlerinin kaderini değiştirecek şekilde tesadüfen mi yapıldı? Hiç kimseyi bunu tesadüf olduğuna ikna etmek söz konusu değil. Şırnak'tan bir görüntü paylaşacağım, bir okulun bahçesi. Evet, şeffaf seçimler, aleni. Aleni bir şekilde suç işleniyor. Kaç oy kullanıldı bu okulda? 5 bin 900. bu seçmenlerin kaçı Şırnaklı? Hiçbiri... Sizin yaşadığınız yerde yaşamayan birileri gelip sizin kaderinizi belirleyecek. Bunlar Şırnaklıysa ispat edin. DEM partililerin paritlerini sahiplenmeleri sayesinde bu seçim sonuçlarını değiştirmeyecek. şimdi siz buna başarı mı diyeceksiniz? bunlar beyhude çabalar. Bu mudur siyasi etik, demokratik yönetim? bu darbe değilse nedir? Bakın sadece Şırnak'ta değil Mardin, Kars, Ağrı'da da yapılıyor. insanlar rahat oy kullanamasın diye oy kullanacakları alanlar kuşatılıyor. Bu alenen suç. bu suçla ilgili DEM Partililerin şunu bilmesini isteriz ki bu suçlar süreye tabii suçlar değildir. Algı yaratmaya çalışanlara aldanmayın. Yapabileceğimiz en önemli şey oylarımızı korumak."

"Kayyım rejiminden kayyım seçmene dönmüş durumda"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin taşıma seçmen iddialarını yalanlamasına ilişkin olarak ise Doğan, "Keşke o merkez gerçekten dezenformasyonla mücadele merkezi olsaydı da dezenformasyonu yayma merkezi olmasaydı. Bir yandan kayyım rejimiyle mücadele ediyoruz, bir yandan devletin tüm bütçesinin kullanan mülki amirlerle mücadele ediyoruz, bir yandan oy sayımında bir usulsüzlük yapılmasın diye mücadele diyoruz. Sonra vay efendim bunlar doğru değil. 46 bin 901 taşımalı seçmenden bahsediyoruz. Tespit ettiğimiz çok sayıda mükerrer oy var. bu sadece DEM'in meselesi değil. Gün demokrasi günüyse bu konuda diğer siyasi partilerin de sorumluluk duymaları gerekir. Kayyım rejiminden kayyım seçmene dönmüş durumda" dedi. 

DEM Parti Sözcüsü Doğan, ilçe ilçe tespit ettikleri "taşımalı seçmenleri" açıkladı:

Ağrı Merkez: 4168

Taşlıçay: 204

Batman Hasankeyf: 280

Gercüş: 274

Adaklı: 99

Bitlis Merkez: 51

Bitlis Tatvan: 726

Dersim Mazgirt Akpazar: 127

Diyarbakır Eğil: 1129

Diyarbakır Hazro: 797

Diyarbakır Merkez: 1929

Elazığ Karakoçan: 519

Erzurum Karaçoban: 312

Çukurca: 3235

Derecik: 1979

Hakkari Yüksekova Esendere: 953

Şemdinli: 1886

Iğdır: 4382

Kars merkez: 3842

Mardin Dargeçit: 570

Savur: 978

Mersin Akdeniz: 460

Muş Malazgirt: 609

Siirt Eruh: 1071

Kurtalan: 688

Pervari: 33

Siirt merkez: 6328

Şırnak Beytüşşebab: 828

Güçlükonak: 494

Şırnak merkez: 6541

Uludere: 1409