Seçim 2024

DEM Parti Sözcüsü Doğan'dan "taşıma seçmen" tepkisi: Suç işliyorsunuz, hukuki süreç başlatacağız

31 Mart 2024 15:00

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, oy kullanma işlemleri sırasında özellikle bölge illerinde yaşanan ihlal iddialarına dikkat çekerek, "Tekrar ediyoruz; suç işliyorsunuz, suç işlemeye devam etmeyin. Yapmış olduğumuz hazırlıklar sayesinde her ihlali tek tek tespit ediyoruz. Her ihlalle ilgili hukuki süreç başlatacağız. Özellikle mükerrer oy kullananlar. Halkın iradesinin sandığa yansımasını engelleyen kamu görevlilerine buradan bir kez daha sesleniyoruz; işlediğiniz suçları tespit ediyoruz” dedi. 

Doğu ve Güneydoğu'dan gelen 'ihlal ve hile' iddialarına ilişkin açıklama yapan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ve Eşbaşkanlar Hatimoğulları ile Bakırhan "Taşınan seçmene geçit vermeyelim" çağrısı yaptı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, devam eden seçimlere ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Doğan'ın açıklamaları şöyle: 

"Sahada ne olduğu çok merak ediliyor. Bir yandan da büyük bir bilgi kirliliği söz konusu. Öncelikle bütün DEM Parti gönüllülerine şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum; Lütfen müsterih olun, DEM Parti tüm gücüyle sahada. Kürt illerinde saat 16.00’ya kadar oylarınızı kullanabiliyorsunuz. Diğer bölgelerde saat 17.00’ye kadar. O yüzden çağrım DEM Parti emektarlarına, gönüllülerine. Çok büyük sorumluluklarla oyunu bugüne kadar taşıyanlara. Lütfen oyunuzu kullanmaya gidiniz, oylarınızı kullanınız, iradenize sahip çıkınız ve oylarınızı kullandıktan sonra oy kullandığınız sandığı, oy kullandığınız bölgeyi terk etmeyin. Bu sizin hakkınız.

"DEM gelir devran döner"

DEM gelir devran döner dedik. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz dedik ve 31 Mart’a gelirken, yani bugüne ulaşırken kampanyamızı bu şekilde yürüttük. İşte şimdi tam da bunun zamanı. Bunu nasıl yapacağız? Oylarımızla yapacağız. Önce oylarımızı kullanacağız sonra da oy kullandığımız sandıklarda oylarımıza sahip çıkacağız. Türkiye’nin dört bir yanında çok büyük bir coşkuyla, çok büyük bir sahiplenmeyle, gür bir sesle yürüttük bu seçim kampanyamızı. Nasıl yürüttük peki? Tüm engellemelere rağmen, karşımızda herhangi bir siyasi parti rakip olarak yer almadı. Özellikle Kürdistan’da. Karşımızda devletin bütün olanaklarını bir siyasi parti lehine kullanan mülki amirlerden kolluk güçlerine kadar ne yazık ki bu konuda açıklamalar yapmış olmamıza rağmen bugün dahil olmak üzere bundan vazgeçmeyen, vazgeçmemekte ısrar eden usulsüzlük, hukuksuzluk ve kanunsuzluk yapmakta herhangi bir beis görmeyen bir iktidar bloğu ile mücadele ettik.

"Öfkenizi sandığa akıtın"

Öfkelisiniz biliyoruz ama öfkenizi oy kullanarak sandıklara akıtın. Oy kullanın sandıklarınıza sahip çıkın ki oradan iradenizin gücü, irademizin gücü ortaya çıksın. Tüm dünya ve Türkiye kamuoyu haklı iradenizi ve haklı sahiplenmenizi görsünler. 

"Bugüne kadar başardık, bugünden sonra da başaracağız"

Özellikle Kürdistan coğrafyasında yaşayan Kürt halkına sesleniyorum; bu emek ve bedeller, bugüne ulaşan mücadele tarihimiz bu büyük emek ve bedellerin göstergesidir. Bugüne kadar başardık, bugünden sonra da başaracağız. Moralinizi bozmayın. Bilgi kirliliğine kulaklarınızı kapatın, oylarınızı kullanın ve sandıklarınıza sahip çıkın. Tek bir oyumuzun dahi heba edilmesine müsaade etmeyeceğimizi, bu konuda ilgili ve yetkili arkadaşlarımızın her mahallede her sandık başında olduğunu, DEM Parti’nin hilelere müsaade etmeyeceğini bilmenizi istiyoruz. Partimiz tüm kadrolarıyla iradenizin doğrudan sandığa yansıması için eksiksiz yansıması her il, ilçe ve beldeyi dikkatle ve büyük bir titizlik ve hassasiyetle takip ediyor. 

"Pek çok hileyi pek çok oyunu boşa çıkarttık"

İrade gaspına karşı kullanılacak her bir oy demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet ve barış için kullanılıyor. O yüzden son saatler sevgili DEM Parti gönüllüleri. Oylarınızı kullanın ve oylarınıza sahip çıkın. Bilgi kirliliğinden etkilenmeyin. Şunu bilin ki DEM Parti bütün gücüyle hem sahada hem merkezde oylarınızı, iradenizi, oylarımızı, irademizi korumak için gerekli tüm önlemleri, tedbirleri aldı, alıyor ve büyük bir hassasiyetle, titizlikle takipteyiz. Sakın ola ‘benim oyumla ne değişir’ diye düşünmeyin. Bunu kampanyamız boyunca da söyledik. Demokratik yollarla, demokratik yol ve yöntemlerle, oyumuzu kullanarak, irademize sahip çıkarak bugüne kadar pek çok hileyi pek çok oyunu boşa çıkarttık.

"Bir oyla çok şeyler değişir"

Bir oylar çok şey değişir. Bir oyla çok oyun boşa çıkar. Oylamaya katılım ne kadar fazla olursa seçimdeki usulsüzlüklerin, hukuksuzlukların ve hilelerin önüne o kadar güçlü bir şekilde geçebiliriz. Dolayısıyla bunlara geçit vermeyelim. Yine ne diyoruz, ne dedik kampanyamız boyunca? Hep beraber sizler de gür bir sesle her yerde ne dediniz? Muş’tan Şırnak’a, Şırnak’tan İstanbul’a dediniz ki oylar namustur, namus satılmaz. Bu sizin sloganınız. Bu kitlelerin, halkın sloganı. Kendiniz bu sloganla aslında tavrınızı ve iradenizi sahada da mitinglerde de Newroz alanlarındaki görkem duruşunuzla ortaya koydunuz. O nedenle sevgili Kürdistanlılar; hiçbir hile, usulsüzlük ve oyun sizin gücünüzden, sizin sahiplenmenizden, sizi iradenizden vazgeçmeyesinizden ve kararlı duruşunuzdan daha büyük değil, olamaz.

"Her türlü usulsüzlüğün peşinde olacağız"

Seçimlere gölge düşürmeye çalışanları saatlerdir bizler de takip ediyoruz ve özellikle iradenize gölge düşürmeye çalışanlara en büyük yanıtı kullandığınız oylara sahip çıkarak verebilirsiniz. Tekrar hatırlatıyorum; parti yöneticilerimiz, avukatlarımız, adaylarımız, il ilçe seçim kurulu üye ve temsilcilerimizle kısacası tüm görevli ve yetkili arkadaşlarımızla birlikte her türlü usulsüzlüğün peşinde olacağız. Bunların peşini bırakmayacağız. Hilelere geçit vermeyeceğiz. 

"Biz oyumuzu kendi varlığımıza, dilimize veriyoruz"

Bir başka önemli konu. 142 No’lu belge. Her bir DEM Partili 142 Nolu belgenin kullanımı karşısında ne yapması gerektiğini biliyor. Mükerrer oy kullanılmasın, yeni usulsüzlükler yapılmasın diye üzerine düşeni yapmalıdır. Yine diyorum çünkü bu konuda kimi usulsüzlükler yapılıyor bu usulsüzlük yılların meselesi. Oy kullanacak kişilerin nasıl siz oy kullandığınızda sizin kimlik bilgilerimiz detaylı bir şekilde inceleniyor, sizden kimlik talep ediliyorsa 142 No’lu belge ile oy kullananlar da lütfen aynı şekilde belgelerine detaylı ve dikkatli bir şekilde inceleyin. Belge ile bu kimlik kartlarını karşılaştırın. Bu da yetmiyor bu belge de hangi seçim türünde oy kullanabileceği yazılı. Biz oyumuzu kendi varlığımıza, dilimize veriyoruz, kimliğimize, farklılıklarımıza veriyoruz. Bir arada yaşam için verdiğimiz mücadeleye, demokrasi, eşitlik, barış, özgürlük, ama onurlu bir yaşam için verdiğimiz bedeller ve bundan sonraki vazgeçmeyişimiz için veriyoruz dediniz hep. İşte şimdi onun zamanı. Lütfen kendimizi ve kentimizi nasıl yöneteceğimizi gösterebilmemiz için sandıklara gidin. O moralinizi, o coşkunuzu o görkemli duruşunuzu bugün sandıklara akıtın ve buradan çıkacak iradenizle hep beraber çok büyük bir halay kurabileceğimiz her yerde govende durabileceğimiz bir günün sonunda sizlere zafer haberleri verebilelim. Birlikte bu haberleri kutlayabilelim.

"Sandığı koruyun"

Özellikle Kürdistanlılar için tekrar hatırlatıyorum. Kürdistan'ın her yerinde saat 16.00’da yani saat 4’te. Erken başladığı için erken bitiyor. Aslında bu bir yanıyla iyi. Mübarek Ramazan ayındayız. Oylarınızı kullanıp gönül rahatlığıyla iftar saatine yetişebilirsin. Yine tekrar ediyoruz; buradayız, sahadayız, okullardayız, oy kullandığınız her yerdeyiz. Ama sizler de oy kullandığınız her yerde bulunmalısınız. Hep birlikte oylarımıza ve sandıklarımıza sahip çıkalım. İradelerimize gölge düşürmek isteyenlere en güçlü bir şekilde en demokratik bir şekilde anti demokratik uygulamalara karşı olması gereken yanıtlı oylarımıza ve sandıklarımıza sahip çıkarak gösterelim. Saat başı en geç size yeni açıklamalar yapacağız yeni bilgiler vereceğiz. DEM Parti sahaya hâkim, hep birlikte başaracağız. Türkiye’nin her yerinde DEM Parti ekipleriyle üyeleri ve gönüllüleri ile sahaya hâkim. Rahat olun, müsterih olun oylarını kullanın sandığınızı koruyun. Birlikte başaracağız.

"Suç işliyorsunuz"

Tekrar ediyoruz; suç işliyorsunuz, suç işlemeye devam etmeyin. Yapmış olduğumuz hazırlıklar sayesinde her ihlali tek tek tespit ediyoruz. Her ihlalle ilgili hukuki süreç başlatacağız. Özellikle mükerrer oy kullananlar. Halkın iradesinin sandığa yansımasını engelleyen kamu görevlilerine buradan bir kez daha sesleniyoruz; işlediğiniz suçları tespit ediyoruz."