Seçim 2024

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: Urfa'da sandıklara el konuldu; bir sandık yakıldı, diğer üç sandık açılmıyor

31 Mart 2024 21:45

T24 Haber Merkezi 

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Şanlıurfa Halfeti'de dört sandığa müdahale edildiğini açıklayarak, "Özellikle Şırnak, Kars ve Bitlis'te sayım yavaşlatıldı. Urfa'nın Halfeti ilçesinde sandıklara el konuldu. Dört sandıktan biri yakılmış. Diğer üçü de açtırılmıyor. Taşımalı kayyım seçmenle yapamadığınız başka yol ve yöntemle yapmayı denemekten vazgeçin. Oy kullanan DEM Parti için oy kullanan seçmenlere, sandık kurullarında görevli olan tüm görevlilere tekrar sesleniyoruz. Lütfen oylarınızı koruyun. İradenize sahip çıkın. Açık ara önde olduğumuz yerlerde veri akışını yavaşlatmak, onlarca genci gözaltına almak, kayyım seçmenle başarı elde etmeye çalışmak beyhude çabalar. Halkların iradesinden daha büyük değil yaptıklarınız, vazgeçin" dedi. 

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada Kars, Şırnak, Şanlıurfa ve Bitlis'te sandıklara müdahale edildiğini, gözaltılar olduğunu belirtti. Doğan'ın açıklaması şöyle: 

"Saldırarak başarısızlığınızı kapatamazsınız. Kars'ta açık ara öndeyiz. Bin 200 ıslak imzalı tutanağa göre öndeyiz. Her ne oluyorsa ne yapılmaya çalışılıyorsa Kars'ta oy sayımı durdu, Şırnak'ta veri akışı yavaşlatılmış vaziyette. Şırnak'ta gözaltılar var. Şırnak il merkezimiz gazlandı. Bir yandan açılmayan sandıklar var. Bizdeki ıslak imzalı tutanaklara göre öndeyiz. Hem veri akışı sağlanmıyor hem il merkezimiz gazlanıyor. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Özellikle Şırnak, Kars ve Bitlis'te sayım yavaşlatıldı. Urfa'nın Halfeti ilçesinde sandıklara el konuldu. Dört sandıktan biri yakılmış. Diğer üçü de açtırılmıyor. Taşımalı kayyım seçmenle yapamadığınız başka yol ve yöntemle yapmayı denemekten vazgeçin. Oy kullanan DEM Parti için oy kullanan seçmenlere, sandık kurullarında görevli olan tüm görevlilere tekrar sesleniyoruz. Lütfen oylarınızı koruyun. İradenize sahip çıkın. Açık ara önde olduğumuz yerlerde veri akışını yavaşlatmak, onlarca genci gözaltına almak, kayyım seçmenle başarı elde etmeye çalışmak beyhude çabalar. Halkların iradesinden daha büyük değil yaptıklarınız, vazgeçin."

TIKLAYIN - DEM Parti hangi il ve ilçeleri kazanıyor?

TIKLAYIN - DEM Parti Sözcüsü Doğan'dan "taşımalı seçmen" açıklaması: Kayyım rejiminden kayyım seçmene dönmüş durumda