Seçim 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: İktidar, seçim arifesinde savaş zirvesine hazırlanıyor

"Selahattin Başkan bir açıklama yapacak olsa bile partimizin almış olduğu kararların paralelinde olacağı kanaatindeyim"

27 Mart 2024 00:31

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 31 Mart seçimlerine yönelik olası açıklaması hakkında, “Selahattin Başkan bir açıklama yapacak olsa bile partimizin almış olduğu kararların paralelinde olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı. Seçime az bir süre kalan çok çalıştıklarını dile getiren Hatimoğulları, “Çok çalışıyoruz ve biz seçim kampanyasını çok erken başlattık. Bölgede yaptığımız halk oylamalarıyla seçim faaliyetlerimiz başlamış oldu. Gittiğimiz her yerde oldukça güçlü bir halk coşkusu ve katılımıyla karşılaştık. Gerçekten bu son Nevroz kutlamaları da bunun bir göstergesiydi” dedi.

“Demirtaş’ın açıklamalarının parti kararlarımıza paralel olacağını düşünüyorum”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yerel seçimlere yönelik olası açıklaması hakkında konuşan Hatimoğulları, “Biz Selahattin Bey’in bir açıklaması olup olmayacağını bilmiyoruz. ” dedi.

Hatimoğulları, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarıyla birlikte 8 sene sonra siyaset sahnesine dönen Leyla Zana hakkında da, “Leyla Zana, Kürt halkının yetiştirmiş olduğu çok önemli bir Kürt kadın siyasetçi, çok önemli bir aktör. Bizimle birlikte olması, çalışmalarımıza destek vermesi, kampanyamıza destek vermesi bizleri güçlendiren bir şey. Leyla Zana ile bizim seçimlere dair yaklaşımlarımızda çok önemli bir farklılık olmadığı kanaatindeyim” diye konuştu.

“2019’da kaybettirme stratejisi izledik”

2019 Yerel Seçimleri’nde partinin gücünü gösterdiğini dile getiren Hatimoğulları, o yıllarda “kaybettirme” siyaseti izlediklerini vurguladı:

“2019 seçiminde faşizmi geriletmek bakımında bir kaybettirme siyaseti izlemiştik ve kaybettirdik de. O zaman HDP’nin kendi gücüydü, HDP’nin seçmen gücüydü.”

31 Mart’taki seçimin merkezi siyaseti belirleyecek bir seçim olduğunu vurgulayan Hatimoğulları, “Bugün gerek iktidar gerek muhalefetin söylemlerine baktığımızda genel siyasetin nasıl yönleneceğini ve nasıl akacağını da bu yerel seçimler bizlere bir kez daha gösterecek” diye konuştu.

“İktidar seçim arifesinde savaş zirvesine hazırlanıyor”

İktidarın yürüttüğü siyaseti “yalan, yanlış” olarak niteleyen Hatimoğulları, sözlerine şöyle devam etti:

“Örneğin Kürt sorunuyla ilgili kimi yaklaşımlar ortaya atıyorlar. Biliyorsunuz, biz DEM Parti olarak Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemle çözülmesi ve ortak bir yaşam iradesinin kurulabilmesi için özel olarak çaba veren bir siyasi partiyiz fakat AKP iktidarının özellikle bizim bu son Nevroz mitinglerinde açığa çıkan halkın barış talebi iradesine sırt çevirdiğini, mevcut olan iktidarın hiçbir biçimde bunları dikkate almadığını, tam tersi seçimin arifesinde bir savaş zirvesine hazırlandıklarını görebiliyoruz.”