Seçim 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: Kayyım atanan belediyelerimizi geri alacağız!

"31 Mart akşamında burada zafer halayı çekmek için çok çalışacağınıza inanıyorum"

12 Mart 2024 12:23

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Hatimoğulları, 31 Mart seçimlerinde DEM Parti'nin kayyım atanan bütün belediyeleri geri alacağını söyledi.

"Depremin acısını sizler gibi yaşamış Samandağlı bir arkadaşınızım"

Tülay Hatimoğulları, konuşmasına depremde kaybedilen hayatları anarak başladı ve depremin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. "Maraş merkezli depremde unutkanlığımız yüzünden büyük kayıplar verdik. Unutmayalım ki önlemler alınsın. Antakyalı biri olarak ben de depremin acısını sizlerle birlikte yaşadım," dedi. Depremde yitirilenlerin yanı sıra kültürel mirasın da enkaz altında kaldığını belirten Hatimoğulları, enkaz altından yardım çığlıklarının yükseldiği anlarda yardım edememenin acısını dile getirdi.

İktidarın deprem yönetimine duyulan öfkeyi ifade ederek, yardımların adaletsiz dağıtıldığını, özellikle Alevi bölgelerinin ihmal edildiğini vurguladı. Avrupa'daki destekçilerin yardımıyla yaşanan dayanışmanın önemine değinerek, sandık başına giderken bu acıların unutulmaması gerektiğini ve ayrımcılığa uğrayanlara karşı birlik olma çağrısında bulundu.

"Kayyım atanan belediyelerimizi geri alacağız"

Tülay Hatimoğulları, kendilerine iki kez kayyım atayan zihniyetin hem Kürt illerinde hem de Türkiye'de nasıl başarısız olduğunu belirterek, halkın sahiplenmesi ve kararlılığı sayesinde kayyım politikalarının etkisiz hale geldiğini vurguladı. "31 Mart'ta DEM Parti olarak zafer kazanacağımıza inanıyor muyuz?" diyerek, Pınarbaşı'na hizmet etmek için yola çıktıklarını ve birçok belediye kazanma kararlılığında olduklarını ifade etti.

"Kadın dernekleri kuracağız"

Pınarbaşı'nda iktidara geldiklerinde Kadın Daire Başkanlığı'nı kuracaklarını, kadın dayanışma merkezleri açacaklarını ve kadınlara yönelik iş ve istihdam alanları yaratacaklarını belirterek, hiçbir kadının işsiz kalmayacağını söyledi.

"Çok dilli hizmetle herkese eşit davranacağız"

Hatimoğulları, Pınarbaşı bölgesinde tütün üretiminin önemine değinerek, hayat pahalılığı sebebiyle tütün üreticilerinin maliyetlerini karşılayamadıklarını ve desteklenmeleri gerektiğini vurguladı. Erdoğan'ın "Aç insan bırakmadık" açıklamasını eleştirerek, gerçek durumun bu olmadığını belirtti ve tarım ile hayvancılığın desteklenmesi için başkan adaylarının çalışacağını ifade etti.

Bulam halkının refahı için kapsamlı bir şekilde çalışacaklarını söyleyen eş genel başkan, çok dilli hizmet sunacaklarını ve herkese eşit bir bakış açısıyla yaklaşacaklarını dile getirdi. AKP'nin ayrımcılık politikalarına karşı çıkacaklarını ve tüm farklılıklara saygı duyan bir anlayışla hareket edeceklerini belirterek, "Ne olursan ol gel" diyen Mevlana ve "En-el hak" diyen (Hak'tan gayrı değilim) Hallac-ı Mansur'un çocukları olduklarını ifade etti.