Seçim 2024

DEM Parti Eş Başkanı Hatimoğulları'ndan 8 Mart'ta İstanbul Sözleşmesi mesajı: Savunmaya devam edeceğiz

"Eş başkanlık sistemine en büyük saldırı, kayyım rejimiyle başladı"

08 Mart 2024 16:35

Diyarbakır’da düzenlenen 8 Mart mitinginde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Biz kadınlar örgütlü mücadele gücümüzle İstanbul'da da Amed’de de yaşamı savunacağız. Bunun için İstanbul Sözleşmesi'ni savunmaya devam edeceğiz. 6284 sayılı kanunu savunmaya devam edeceğiz. Elimizden alınmak istenen nafaka hakkımızı asla onlara vermeyecek ve savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) öncülüğünde İstasyon Meydanı’nda miting düzenlendi. Mitinge katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kadınların 5 bin yıldır erkek egemen sistem tarafından ezildiğini ve sömürüldüğünü söyledi.

"Elimizden alınmak istenen Nafaka hakkımızı asla onlara vermeyeceğiz"

Anka'dan Ahmet Ün'ün aktardığına göre, Tülay Hatimoğulları şöyle konuştu:

"Emeğimiz sömürüldü, şiddet gördük, katledildik, boyun eğmedik. Eş başkanlık sistemimize saldırıldı ama asla boyun eğmedik. 8 Mart’ın tarihinde New Yorklu dokuma işçisi 123 kadın eşit işe eşit ücret için verdikleri mücadelede patron devlet el ele vererek onların bedenini ateşe verdi. 123 kadının külleriyle yazıldı 8 Mart tarihi. Selam olsun bedel ödeyen kadınlara, selam olsun külleriyle 8 Mart tarihini yazıp bizlere armağan edenlere. Biz kadınlar yaşam hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz kadınlar özel olarak yetiştirilip, özel harp politikası olarak uygulanmak istenen siyasete boyun eğmeyeceğiz. Biz kadınlar örgütlü mücadele gücümüzle İstanbul’da da Amed’de de yaşamı savunacağız. Bunun için İstanbul Sözleşmesi'ni savunmaya devam edeceğiz. 6284 sayılı kanunu savunmaya devam edeceğiz. Elimizden alınmak istenen Nafaka hakkımızı asla onlara vermeyecek ve savunmaya devam edeceğiz. Bunun için Kürdistan’dan Türkiye’ye kadar el ele örgütlü mücadeleye var mıyız hep beraber?

"Eş başkanlık sistemine en büyük saldırı, kayyım rejimiyle başladı"

Sevgili kadınlar bizler DEM parti olarak ve birlikte çalıştığımız bütün ortak güçlerle birlikte eş başkanlık mor çizgimizdir dedik. Eş başkanlık sistemine en büyük saldırı kayyım rejimiyle başlamıştır. Kayyımların en çok saldırdığı alan bizim belediyelerimizdeki kadın politikalarımız olmuştur. Eş başkanlık ve eşit temsiliyeti tartışmaya açmaya kalktılar, biz kadınlar izin vermedik, izin vermeyeceğiz.

"Demokratik, kadın özgürlükçü belediye anlayışımızı icra edeceğiz"

Şu anda Türkiye’de tam 5 bin kadın eş başkan adayımız ve yerel yönetimlere aday kadın arkadaşlarımız var. Türkiye’de hiçbir parti bunu gerçekleştirmemiştir. Bunu gerçekleştiren bir parti değil sadece, siz değerli kadınların iradesidir bunu gerçekleştiren. 31 Mart seçimlerinde belediyelerimizi kazandığımızda -ki biraz önce burada Diyarbakır’ın onurlu kadınları eş başkan adaylarımız burada sizleri selamladılar. Diyarbakır olarak, kadınlar olarak, kadın eş başkanlarımızın etrafında demokratik, kadın özgürlükçü belediye anlayışımızı icra edeceğiz. Biz kadınlar, kadın bakış açısıyla kadınların rahat edeceği bir şekilde hep beraber inşa edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır çünkü burada kadın meclisleri bu işin garantisidir."