Gündem

DEM Parti açıklaması tartışma yaratmıştı; Burcu Köksal'dan seçim sonrası ilk ziyaret Kemal Kılıçdaroğlu'na

05 Nisan 2024 06:55

Seçim öncesi yaptığı “DEM Parti hariç kapım herkese açık” açıklamasıyla tepki çeken yeni Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, görevi devraldığının ertesi günü eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

DEM Parti’ye ilişkin sözleri tartışma yaratan Köksal, yüzde 50,73 oranında oy alarak Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'na seçildi. Köksal, görevi devraldıktan 1 gün sonra eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla buluştu. Köksal fotoğrafa "Siyasette üzerimde emeği çok olan tecrübelerinden her zaman yararlandığımız 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettim" notu düştü.

Tartışma yaratan açıklamaların ardından gazeteci Fatih Portakal, Burcu Köksal'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir isim olmasını vurgulamıştı. Seçimlere az bir süre kala yapılan bu çıkışın kasıtlı olduğunu düşündüğünü ifade eden Portakal, "Talimatı Kılıçdaroğlu'ndan aldığını düşünüyorum' demişti: "Ben bunun bir talimatla yapıldığını düşünüyorum. Açık açık net ismini de söyleyeyim Kılıçdaroğlu'nun yakınındaki isimlerden biri. Birazdan bir görüntü de ekrana getireceğim. Özgür Özel de kendisini Kılıçdaroğlu'yla arasını bozmak istemediği için aday gösterdiğini tahmin ediyorum."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Köksal’a "Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak. Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim" diyerek çıkışmıştı.