Politika

CHP'li değişimci vekiller: Örgüt desteği kısa sürede daha da büyüyecek; YDK üyesi Bülbül: Beni Kurultay seçti, istifa etmeyeceğim

15 Eylül 2023 17:30

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in adaylık açıklamasına destek olan milletvekilleri, örgütle yaptıkları değerlendirmeler sonrasında destek olma kararı verdiklerini belirtirken, desteğin kısa sürede daha da büyüyeceğine inandıklarını söyledi. Öte yandan aynı zamanda Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olan Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, YDK üyeliğine devam edeceğini, istifa etmeyeceğini belirterek, “Beni Kurultay seçti, bu yüzden istifa etmeyeceğim” dedi. 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in Genel Merkez’deki adaylık açıklamasına katılarak destek olan ve Özel’le birlikte hareket edeceğini ilan eden milletvekilleri, destek kararını örgütle yaptıkları değerlendirmelerin ardından aldıklarını açıkladı. Aynı zamanda Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olan Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise YDK üyeliğinden istifa etmeyeceğini söyledi. 

Süleyman Bülbül: Kurultayın iradesiyle seçildim, istifa etmeyeceğim

T24’ün sorusunu yanıtlayan Bülbül, “Beni kurultay seçti, kurultayın iradesiyle seçildim, bizler atamayla gelmedik. Grup Başkanını da milletvekilleri seçti, o nedenle istifa etmemizi gerektiren bir durum yok” diye konuştu. Ege bölgesinde örgütle değerlendirmeler yaptığını ifade eden Bülbül, “CHP’nin üyeleri, özellikle Ege bölgesindeki partililerimiz değişim talebinde bulunuyor. diğer örgütlerde de var, mutlaka karşılığını bulacaktır. Parti içi demokrasinin sağlandığı ve örgütün artık önde olduğu; seçilenlerin örgüt kademelerinden gelip de bir yerlere geldiği süreçte, değişim kademe kademe sağlanacak. Şu anda değişim, karşılığını parti örgütlerinde buluyor ve şu anda öndeyiz” dedi. 

Murat Emir: Halkımızın yarınları için yeni bir yola çıkıyoruz

Özel’e destek olan diğer bir isim de CHP Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. Seçimin ardından toplumdan gelen eleştirelere göz yumulamayacağını ifade eden Emir, şu ifadeleri kullandı: “Hem parti içinde hem de özellikle toplumun büyük bir kesiminde partimizle ilgili ciddi bir değişim beklentisinin olduğunu görüyoruz. Seçim sonrasında kurullarda yapılan değişimlerin de toplumu tatmin etmediğinin farkındayız. Her birimiz kendi siyasi geleceğimiz, kendi yarınlarımız için değil; gençlerimizin, çocuklarımızın, halkımızın yarınları için yeni bir yola çıkıyoruz. Bugün destek olan her bir arkadaşımız, örgütle yaptığı uzun istişareler sonucunda bu yola çıkmaya karar verdi. Ben bu desteğin kısa sürede giderek daha da büyüyeceğine inanıyorum.” 

Burhanettin Bulut: Destek, kartopu misali büyüyecek

Halktan gelen taleplerin göz ardı edilerek siyaset üretmenin mümkün olmayacağını ifade eden CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, “Toplumun CHP’den yenilenme bir değişim beklentisi var. Başta tüzük olmak üzere onlara ilişkin fikirler, çalışmalar gayet ön açıcı. Tüm bunlardan bağımsız olarak da ilk gelen tepkilere göre kamuoyunda çok daha fazla heyecan yarattığı görülüyor” dedi. 28 Mayıs sonrasında toplumun siyasetten koptuğunu ve ekonominin de daha kötüye gittiğini vurgulayan Bulut, “Bugün tutum belgesini vurgulamak istedik. Bugün, katılanlardan çok daha fazlası bize ve bu değişime gönülden destek oluyor. İçerisinde PM üyeleri, milletvekilleri, önceki dönem milletvekilleri, muhtemel il başkanları var, sayı kartopu misali artarak devam edecek” dedi.

Hikmet Yalım Halıcı: Kesinlikle kazanma umudu olduğunu düşünüyorum

CHP’nin yeni milletvekillerinden eski Isparta İl Başkanı olan Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı da şu ifadeleri kullandı: “Kesinlikle kazanma umudu olduğunu düşünüyorum. Bizim yola çıkışımız değişim olabileceğini göstermeye yönelikti. Sonuç her ne olursa olsun, hem tarihe not düşmek adına, hem halk adına partililerimiz adına böyle bir sorumluluğumuz olduğunu düşünerek yola çıktık. Seçimden sonraki en büyük sıkıntım genel merkezden seçim sonuçlarıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamış olmasıydı. Bu bizi rahatsız etti. Sokakta vatandaşla yaptığımız görüşmelerde de bunu gördük. Bir kadro hareketi olan genel başkan değişimini de içeren aynı zamanda düşünsel değişimi içeren bu hamle sonuna kadar devam etmeli. Sayın genel başkanı incitmeden, kendisinin bugüne kadar yaptığı olumlu işlerin de ötesine geçebilen bir hamle olmasını umuyorum. Bu kararı, tek başıma değil, çalışma arkadaşlarımla örgütle görüşerek verdim. Desteğin Anadolu’da da dalga dalga yayılacağına inanıyorum.”