Kültür-Sanat

Datçalı sanatçılardan "Göç ve Kimlikler" temalı sergi

9. Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali kapsamında açılan sergide, son yıllarda yaşanan sığınmacı olaylarına değiniliyor

22 Eylül 2019 12:55

Muğla'nın Datça ilçesinde bir grup sanatçı, 9 yıl önce sanatseverler tarafından imece usulü kurulan Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nde (UKKSA) karma sergi açtı.

Datça'nın Yaka Mahallesi'nde, restore edilerek sergi alanı olarak kullanılan eski bir okul binasında, "Göç ve Kimlikler" temasıyla Datçalı sanatçıların eserleri sergileniyor. 10 Nisan'da başlayarak 31 Ekim'e kadar devam edecek olan 9. Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali kapsamında, 16 sanatçının resim, seramik ve fotoğraflardan oluşan 44 eseri yer alıyor. 

Eserlerde, göç yollarında yaşanan kaosları yansıtmaya çalıştık

Datçalı ressam Yasemin Özen Gök sergiye katılan sanatçılar adına yaptığı konuşmada, festivalin bu yılki teması olan "Göç ve Kimlikler" teması doğrultusunda eserlere yer vermeye özen gösterdiklerini söyleyerek, "Ülkemizde son yıllarda sıkça görülen sığınmacı olaylarında, vatanlarından ayrılan, yollarda ölen, denizlerde boğulan insanların acısı, hüznü biz sanatçıların da yüreklerini yakıyor. Çalışmalarımızda işte bu hüznü temel almaya gayret ettik. Eserlerde, vatanlarından koparılan insanların ezilmişliğini, göç yollarında yaşanan kaosları yansıtmaya çalıştık. Dilerim gelecekte bu göçler olmayacak, insanlar ölmeyecek, çocuklar boğulmayacak" dedi.

UKKSA'da 5 Ekim tarihine kadar açık kalacak olan sergide eserleri yer alan sanatçılar şöyle:

Serap Riedel, Mine Soral, Tamer Ertuna, Engin Erkaya, Sema Boyancı, Funda Tarakçıoğlu, Yasemin Özen Gök, Volkan Akmeşe, İdil Berf, Nesrin Mamati, Zeynep Bozoğlu, Özbilen Gökgöl, Zeynep Şankaynağı, Gaye Özen, Aysel Gül, Oğuz Tığlı. (DHA)