Gündem

Paludan, Kopenhag'da da Kur'an-ı Kerim yakma tehdidinde bulunmuştu; Danimarka Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

27 Ocak 2023 14:26

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danyy Annan, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verilmesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Büyükelçi Annan'a, Türkiye'nin, açıkça nefret suçu niteliğindeki Kur'an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığı belirtildi.

Büyükelçi Annan'a, Danimarka'nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilirken, söz konusu eyleme izin verilmemesinin beklendiği vurgulandı.

İsveç ve Danimarka vatandaşlığı olan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği'nin önünde yaptığı eylemin ardından yeni tehditte bulunmuştu. Paludan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiği paylaşımında bundan böyle her hafta bir Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurdu. 

Paludan, tekrar "Kur'an-ı Kerim yakacağım" demişti

Paludan, “İsveç NATO üyesi olana kadar her cuma Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an yakacağım” dedi.

Bugün Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da üç kere Kuran yakacağını belirten Paludan, “Bugün bir caminin önünde Kur'an yakacağım, bir kez Rusya Büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye Büyükelçiliği önünde yakacağım” dedi.

Ayrıntılar geliyor...