Yaşam

‘Damızlık Kız’ın intihara hazırlandığını sanıp polisi aradı, gerçek bambaşka çıktı

22 Mayıs 2019 14:20

T24

ABD’nin New York kentinde yaşayan Casey McCormick, Margaret Atwood’un dizisi de çekilen kitabı Damızlık Kızın Öyküsü’ndeki kostümlerden giyen birinin intihara kalkıştığı şüphesiyle polisi aradı ancak gerçek bambaşka çıktı.

New York Polis Departmanı, dün yerel saatle 11:00 sıralarında bir ihbar aldı. Polisi arayan McCormick, dizideki ‘damızlık kızların’ kırmızı kıyafetlerine benzeyen bir elbise giyen bir kişinin intihar etmek üzere olduğundan şüphelendiğini söyledi. İntihar girişimi ihbarının ardından olay yerine giden polis memurları binaya girdi ve bir sürprizle karşılaştı. Çünkü McCormick’in intihar girişiminde bulunduğunu düşündüğü ‘kişi’, kırmızı bir şemsiyeydi.

New York Post’a konuşan 30 yaşındaki McCormick, “Polis, nereye gitmeleri gerektiği ya da kadına nasıl ulaşabilecekleri konusunda benimle düzenli olarak iletişim halindeydi ve oraya gittiklerinde onun bir şemsiye olduğunu fark ettiler” dedi.

ABD’nin Alabama eyaletinde kürtajı çok istisnai durumlar dışında yasaklayan yasa tasarısının kabul edilmesine göndermede bulunan McCormick, “Politik arenada o kadar çok şey oluyor ki, birilerinin harekete geçme zamanı geldiğini düşünmesi şaşırtıcı olmazdı ve bu durum çok korkunç bir hale geldi” diye ekledi.

İntihara kalkışmayan şemsiyeyi bulmalarının ardından polis memurları McCormick’e “Her şeyin yolunda olduğuna” dair mesaj atarken; NYPD’nin Twitter hesabından da şu açıklama yapıldı:

“Şaka bir yana, eğer 911’i aramaktan çekinirseniz sakın çekinmeyin! Bütün aramaları ciddiye alıyoruz ve en kötü eve iyi hikayelerle dönüyoruz.”

McCormick’in Twitter’da paylaştığı olay, 40 binden fazla kişi tarafından retweet’lenirken 150 binden fazla kişi tarafından da beğenildi.