Gündem

Cumhuriyet yazarı: İktidar, dövizi 6 TL’den alıp 18 TL’ye satanları açıklamıyor; nasılsa elde kayda girmiş sanayiciler var! 

"Tüm kesimler yaşanan buhranın sorumlusunun saray rejimi olduğunu biliyor"

03 Ağustos 2022 09:37

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun sanayicilerle yaptığı tartışmalara ilişkin olarak "İktidar, zor şartlarda üretim yapanlara, istihdam sağlayanlara teşekkür edip teşvik edeceğine onları Sisifos’un cezasına mahkûm ediyor" dedi. 

Mollaveisoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Dövizi 6 TL’den alıp 18 TL’den satanları açıklamıyor iktidar... 128 milyar doların kimlerin cebine gittiğini örtmeye çalışıyor. Kur korumalı mevduat üzerinden tefeci faizi alanlar da bir sır! Nasılsa elde kayda girmiş sanayiciler var!

Merkez Bankası’nın ve iktidarın üreticileri 'dövizinizi bozdurun' kıskacına alması anayasanın 167. maddesine de aykırıdır.  Dış ticaret yapanları, dövizle ticaret yapanları, şirketlerini batırma noktasına getirecek riskleri almaya zorlayamazsınız.   Üreten iş insanından emekçiye, patrondan personele, emekliden işsize, yakası mavi olan beyaz olan tüm kesimler yaşanan buhranın sorumlusunun SARAY rejimi olduğunu biliyor...  Düşman yaratmayın, yarattığınız yıkıma sorumlu aramayın, aynaya bakın..."

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Merkez Bankası Başkanı'ndan kredi faizlerinden şikayet eden sanayiciye: ''Alma abi, alma!''

TIKLAYIN - Merkez Bankası Başkanı ile sanayiciler arasında gerginlik: Ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde