Gündem

Cumhuriyet yazarı: Devletin VIP kapıları hırsızlara açık, İnönü soyadına kapalı!

Sevinç İnönü, İstanbul Havalimanı’nın VIP uçuşuna alınmadı

15 Haziran 2022 11:37

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, İstanbul Havalimanı'nda eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'nün VIP uçuşuna alınmadığını, "İsminiz listeden çıkartıldı" yanıtını aldığını yazdı.

Mollaveisoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından, Kurtuluş Savaşı’nın ve Cumhuriyetin önderlerinden İsmet İnönü’nün oğlu, eski Başbakan yardımcısı, SHP Genel Başkanı Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, İstanbul Havalimanı’nın VIP uçuşuna alınmadı" dedi. 

Mollaviesğlu, "Devletin VIP kapıları hırsızlara açık, İnönü soyadına kapalı!" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Kapıda 'Buradan uçamazsınız' diyenlere 'Ne değişti?' diye soran İnönü’ye, 'Eşiniz öldü' yanıtı verildi!

15 yıl önce yaşamını yitirmişti Erdal İnönü. Görevlinin 'Eşiniz öldü, o nedenle buradan uçamazsınız' yanıtına, 'Turgut Özal da vefat etti, Mesut Yılmaz da... eşleri bu haktan yararlanıyor' yanıtını veren Sevinç İnönü, bu kez de 'Listeden isminiz çıkarıldı' yanıtını aldı. 

Sevinç İnönü, bu konunun gündem olmasını istemedi ancak ben bir zihniyetin, bir hesaplaşmanın açık göstergesi olarak yazmak istedim.

AKP iktidarı boyunca havaalanlarının VIP bölümünden uyuşturucu kaçakçıları geçti... Kara para aklayan Zarrap’lar geçti... Vergi kaçıranlar geçti... Devleti soyanlar geçti... Saray’ın sözde sanatçıları geçti... Vatan hainleri geçti... Ancak bu ülkenin kurucu kadrosunun soyadına VIP yasak öyle mi?!

Geçiş hakkı olduğu halde İnönü soyadına havaalanını kapatan zihniyet, iktidarı boyunca karşıdevrimi ülkenin tüm kurumlarına sızdırdı... O sızıntılar iktidar ile çıkar çatışması yaşayınca 15 Temmuz’da darbeye kalkıştılar. 

Şimdi yine cemaat önderlerine, cemaat şakirtlerine, aklını şeyhine emanet edenlere devletin VIP kapıları sonuna kadar açıldı... Cumhuriyet devrimlerinin sembol isimlerine kapılar kapalı öyle mi?!"

Yazının tamamı için tıklayın.