Gündem

Cumhuriyet yazarı: Azgın azınlığın milyonlarca dolar vergi borcunu silen o eller, yoksul çocuğun bir öğün düzgün yemek yemesine nasıl 'hayır' dedi!

30 Kasım 2022 09:05

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, son zamanda muhalefetin sıkça dikkat çektiği öğrencilerin beslenme sorunun vurgu yaptığı yazısında, "AKP-MHP el ele verip muhalefetin okullarda çocuklara bir öğün yemek verilsin teklifini reddettiler... O eller bu teklife nasıl karşı çıktı? Bakara makaracıları alkışlayan o eller... Yolsuzluktan boğazına kadar batmış siyasetçileri aklayan o eller... Azgın azınlığın milyonlarca dolar vergi borcunu bir kalemde silen o eller... Yoksul bir çocuğun bir öğün düzgün yemek yemesine nasıl 'hayır' dedi!" dedi. 

Mollaveisoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklara bir öğün yemek için bütçeniz yok ama yandaşlarınıza, Hazine’ye boru hattı döşeyen müteahhitlerinize, Londra’yı su yolu yapmış siyasetçi ve bürokratlarınıza para var öyle mi?

Merkezi bütçeyi, bakanlıkların bütçesini, Saray’ın harcamalarını geçiyorum, yerel yönetimlerden sözde vakıf ve derneklere aktarılan milyonlara ne diyeceğiz?

Bir annenin çocuğunun beslenme çantasına kuru ekmek ve su koyduğu cehennemin sorumlusu sizsiniz... Başı öne eğik babaların, tencerede taş kaynatan annelerin sorumlusu sizsiniz..."