Medya

Cumhuriyet'te görevden alınan Mollaveisoğlu'ndan Alev Coşkun'a yanıt: Yetiştirdiğiniz kişiler Uğur Mumcu'nun fotoğraflarıyla dolu odada çikolata kutusunda para alarak haber yaptılar

17 Haziran 2023 13:22

E Ticaret Yasası aleyhine haber yapılması için bir firmadan çikolata kutusunda, kayıt dışı para alındığı iddialarıyla tartışmaların odağındaki Cumhuriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği görevine son verilen Tuncay Mollaveisoğlu, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un bugün yayınladığı yazıya, "Gazeteden yetiştirdiğiniz kişiler Uğur Mumcu'nun fotoğraflarıyla dolu bir odada çikolata kutusunda para alarak haber yaptılar" diye yanıt verdi.

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet gazetesindeki son gelişmeler hakkında bir yazı kaleme aldı. Coşkun, gazete üzerinden yaşanan tartışmaları, "Gazeteye hakim olmak, onun gücünden faydalanmak istiyorlar" diye yanıtladı. 

Coşkun, istifasını isteyen vakıf yönetim kurulu üyelerine cevap verirken, eski genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Tuncay Mollaveisoğlu Bodrum'da yaşıyordu. Onu İzmir bürosunun başına getirmek ve genel yayın yönetmeni olması için büyük çaba sarfettim. Altı ay boyunca genel yayın yönetmenliği yapmıştı. Ne yazık ki Cumhuriyet gazetesinin içinden yetişmeyen kişiler, onun ruhunu kavrayamıyorlar."

Mollaveisoğlu, sosyal medya hesabından Alev Coşkun'un yazısına şöyle yanıt verdi: "Alev Coşkun, 'Cumhuriyet gazetesinden yetişmeyenler onun ruhunu kavrayamıyorlar' diyerek beni eleştirdi" diyen Mollaveisoğlu, "Gazeteden yetiştirdiğiniz kişiler Uğur Mumcu'nun fotoğraflarıyla dolu bir odada çikolata kutusunda para alarak haber yaptılar. Evet, ben o ruhu bilmiyorum. Ben dümdüz bir gazeteciyim."

TIKLAYIN | Çikolata kutusunda para alındığı iddiası Cumhuriyet'te kriz yarattı, Yayın Yönetmeni Mollaveisoğlu görevden alındı: “Ahlaksızlığın gereğini içeride yapmak istedik”

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı, gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Arif Kızılyalın, İdari-Mali İşler Müdürü Osman Selçuk Özer ve Reklam Müdürü Esra Bozok hakkında, bir e-ticaret firmasından Ocak 2023’te yürürlüğe giren e-ticaret yasası aleyhine manipülatif haber yapma karşılığında "kayıt dışı para aldıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet gazetesi ile Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, söz konusu iddia ile yapılan suç duyurusuna ilişkin farklı tonlarda açıklamalar yaptı. Mollaveisoğlu, "Kendim ve ekibim adına bizden önce yapıldığı iddia edilen, bizimle hiç ilgisi olmayan iddiaların tespitini ve gerçek ise gazetecilik etiği açısından asla kabul edilemez bu durumla ilgili gereğinin yapılmasını istedim" dedi. Cumhuriyet gazetesinin açıklamasında ise söz konusu iddialar yalanlanarak, "içeriden bir saldırı" yapıldığı savunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; 9 Haziran'da suç duyurusuna ilişkin, "kovuşturmaya yer yok" kararı verdi. 

TIKLAYIN - "Para karşılığı manipülatif haber" iddiasında Cumhuriyet gazetesi ile Genel Yayın Yönetmeni'nden farklı tonda açıklamalar

TIKLAYIN - Cumhuriyet Vakfı'ndan Cumhuriyet gazetesi yönetimine suç duyurusu: Çikolata kutusunda gelen paralar karşılığında kasıtlı haberler yapıldı!