Dünya

Cumhuriyet'in 100. yılı, Köln'de T24 yazarları Hasan Cemal ile Oya Baydar ve Almanya Tarım Bakanı Özdemir'in katıldığı bir konferansla kutlanacak

26 Ekim 2023 08:42

T24 Haber Merkezi

Köln merkezli TürkiyeAlmanya KültürForumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., kendi kuruluşunun ise 30. yılını bir konferansla kutlayacak. 

29 Ekim'de Alman kamu yayıncısı WDR'nin Köln'deki radyo evinde yapılacak olan "Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında. Kültür Forumu 30 Yaşında." başlıklı konferansta Almanya'nın ilk Türkiye kökenli federal bakanı Cem Özdemir de bir konuşma yapacak. 

Konferansın birinci panelinde oyuncu ve yazar Renan Demirkan, belgesel yönetmeni ve KulturForum Sözcüsü Osman Okkan, gazeteci-yazar Tuba Sarıcı ile gazeteci-yazar Gerrit Wustmann, WDR'den Murad Bayraktar'ın moderatörlüğünde "Kültürel İlişkiler - Eşit Düzeyde mi?" temasını ele alacak. 

İkinci panelde ise T24 yazarları Oya Baydar ve Hasan Cemal, eski Almanya Sosyal Demokrat Parti Federal Parlamento üyesi Lale Akgün, eski HDP milletvekili Ziya Pir, Süddeutche Zeitung eski Türkiye Muhabiri Christiane Schlötzer ve sosyolog Günter Seufert, DW'den Banu Güven'in moderatörlüğünde "Türkiye Cumhuriyeti - Eleştirel Bir Bakış" başlığını ele alacak. 

Toplantıda gazeteci Can Dündar, yazar Aslı Erdoğan ve gazeteci Deniz Yücel gibi isimlerle de röportajlar yapılacak. 

Panellerin ardından Yunanistan ve Almanya kökenli ünlü şarkıcı Alexandra Gravas ile Mehmet Akbaş bir konser verecek. Almanya’da Türkiye kökenli göçmenlerin müzik tarihini araştıran İmran Ayata da katılımcılara “E5, Türkiye und Dönüs Yolu” başlıklı kısa bir müzik dersi anlatacak. 

Etkinlikleri izlemek isteyenler biletlerini eventim.de ya da [email protected] üzerinden satın alabiliyor.