Gündem

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan'ın balkon konuşmasına, "İstanbul" açıklaması: Binali Yıldırım'la çelişen bir ifade yok

01 Nisan 2019 01:54

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP Genel Merkezi balkonunda kullandığı ifadelere yönelik bir açıklama yaptı. Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu geceki balkon konuşmasında İstanbul ile alakalı sayın Binali Yıldırım’ın açıklamasıyla çelişen herhangi bir ifadesi olmamıştır" dedi.

Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nin balkonunda yaptığı konuşmada, "Ankara'da bakıyorsunuz ilçelerin çoğu Cumhur İttifakı'nda. Şu anda İstanbul'da buraya hareket ettiğim ana kadar mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı'nda veya başabaş. Bu ne demektir? Halkımız, büyükşehiri belediye başkanı olarak verse dahi ilçeleri ne yapmış, AK Parti'ye vermiş" demişti.

Altun, Erdoğan'ın AKP'nin İstanbul'u da kaybettiğini ifade ettiği şekline yorumlanan konuşmasının ardından şu açıklamayı yaptı: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bu geceki balkon konuşmasında İstanbul ile alakalı sayın Binali Yıldırım’ın açıklamasıyla çelişen herhangi bir ifadesi olmamıştır. Kamuoyunun bilgisine..."

Londra merkezli haber ajansı Reuters da Erdoğan'ın konuşmalarını takip etti. Reuters, haberine "Erdoğan, partisinin İstanbul belediye başkanlığını kaybetmiş olabileceğini söyledi" başlığını attı. Reuters, Erdoğan'ın "İstanbul'da büyükşehiri kaybetmiş olabiliriz ama ilçelerin çoğu bizde" sözlerine dikkati çekti.