Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile New York'ta görüştü

Erdoğan, X platformundan yaptığı açıklamada ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meseleleri ele alma fırsatı bulduklarını bildirdi

19 Eylül 2023 08:02

T24 Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüştü. Erdoğan, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meseleleri ele alma fırsatı bulduklarını bildirdi.

Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde Duda ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Türkevi'nde gerçekleştirdiğimiz görüşmede, ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel meseleleri de ele alma fırsatı bulduk. Sayın Duda ile görüşmemizin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Polonya, Bayraktar SİHA almıştı

Polonya ile Türkiye arasında Mayıs 2021'de imzalanan ve 24 adet Bayraktar TB2 satışını içeren anlaşmanın ardından TB2 Polonya ordusunun envanterine girmişti. Polonya'nın, 24 adet Bayraktar TB2 SİHA için Baykar şirketine toplam 270 milyon dolar ödeme yapacağı duyurulmuştu. Teslimatın ise 2024 yılı sonunda tamamlanacağı bildirilmişti. 

Polonya, Türkiye'den silahlı insansız hava aracı satın alan ilk NATO üyesi ülke olmuştu.