Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbulluların dönüşü çok önemli

Erdoğan İstanbul'da kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

07 Haziran 2019 13:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı açıklama yaptı. 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul seçimi için, Erdoğan, "İstanbul dışına çıkmış olan vatandaşlarımızın bu seçim için geri dönüşleri çok önemli. Zira bu demokratik görevlerini İstanbullu hemşehrilerimin yerine getirmesi büyük önem arz ediyor" dedi.

Erdoğan İstanbul'da kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP'nin başvurusu ile YSK'nın iptal kararı verdiği ve tekrarı 23 Haziran tarihinde yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dair konuşan Erdoğan, "Sandığa gitmeyenleri minimize etmek ve sıfıra yakın noktaya getirmek çok önemli" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Kampanya süreci içinde organizasyon heyetinin bize yüklediği görevler var. Ağırlıklı olarak Binali Yıldırım Bey'in çalışmaları var. Parti teşkilatımızın yaptığı çalışmalar var. İstanbul dışına çıkmış olan vatandaşlarımızın bu seçim için geri dönüşleri çok önemli. Zira bu demokratik görevlerini İstanbullu hemşehrilerimin yerine getirmesi büyük önem arz ediyor. Milletvekili arkadaşlarımız diğer illerde de yoğun bir şekilde çalışıyor. İstanbul'da sandıklarda seçmenimiz görevini yerine getirecektir."

Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızı korumakta kararlıyız

"Biz Kıbrıslı soydaşlarımızın haklarını korumakta kararlıyız. Yeni aldığımız sondaj gemilerimiz de bölgeye intikal ediyor. Onların korunmaları noktasında silahlı kuvvetlerimizin ilgili firkateynleri bölgede. Bölgede çıkacak olan münhasır, petrol veya diğer noktalarda Güney Kıbrıs'ın nasıl hakları varsa Kuzey Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın da hakları var. Biz bunu yedirtmeyiz. Diplomatik ilişkilerimiz var. Bunun dışında da bize ait olan haklar var." 

Adalet Bakanlığı'nın çalışmaları hakkında konuşan Erdoğan, af çalışmaları hakkındaki soruya "Çalışmalar devam ediyor" diye karşılık verdi.