Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya şampiyonu Mete Gazoz'u aradı: Gözlerinden öpüyorum

06 Ağustos 2023 19:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya şampiyonu milli okçu Mete Gazoz'u arayarak, "Gözlerinden öpüyorum. Türkiye'ye dönünce inşallah görüşmek üzere" dedi.

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'da düzenlen Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek altın madalya kazandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da milli okçuyu arayarak tebrik etti. Final müsabakasının ardından Mete Gazoz ile telefonda görüşen Erdoğan, milli sporcuyu tebrik ederek, "Gözlerinden öpüyorum. Bu zaferden sonra olimpiyatlarda da aynı neticeyi alacağına inanıyorum. Gerek şahsım gerek millet olarak bu başarının devamını diliyoruz. Türkiye'ye dönünce inşallah görüşmek üzere" diye konuştu.  

Erdoğan'a teşekkür eden Mete Gazoz ise "Altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldum. İnşallah seneye de olimpiyatlarda bir altın madalya daha alacağız" dedi.

Erdoğan, sosyal medya hesabından da yaptığı paylaşımda, "Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye’ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum" yazdı. 

TIKLAYIN | Milli Okçu Mete Gazoz, dünya şampiyonu!