Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e yanıt: Sayın Özel'e kapımız açık; ele alacağımız konu çok

Erdoğan, Putin sorusuna da cevap verdi: Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz, Türkiye'ye ziyaret tarihi inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir

16 Nisan 2024 22:25

T24 Haber Merkezi

Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" dedi. Erdoğan' arayarak "Birlikte çalışmak zorunda olduğumuzu söyleyeceğim" diyen CHP lideri Özgür Özel, dediğini yapmış ve bayram aradığı Erdoğan'a “Diyalog kanalının açık olması fayda sağlar" demişti. 

Erdoğan, Özel'le ilgili açıklamasından birkaç saat önce, bugün kabine toplantısı ardından yaptığı konuşmada, ana muhalefet partisi CHP'yi, "Ana muhalefet partisi yöneticilerinin ve medya organlarının daha olayın (Antalya teleferik faciası) ilk anından itibaren hadiseyi sulandırma, devletin diğer kurumlarını töhmet altında bırakarak asıl sorumluları koruma çabaları gözden kaçmamıştır. Güya hak, hukuk, adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta göz göre göre can veren işçiler için tek bir adım dahi atmadılar" diye eleştirmişti.

Putin'in ziyareti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesinde gazetecilerle sohbet etti. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretine ilişkin soruya, "Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil'e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz, Türkiye'ye ziyaret tarihi inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili soruya da, "CHP'nin Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" yanıtı verdi.

Öğretmen ataması cevabı

Öğretmen atamalarıyla ilgili de değerlendirme yapması istenen Erdoğan, "Fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" dedi.

Ne olmuştu?

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ramazan Bayramı'nda bayramlaşmak için aradı. Bayramdan önce Sabah gazetesine verdiği mülakatta, bayram günü Erdoğan’ı arayacağını söyleyen Özel, “Birlikte çalışmak zorunda olduğumuzu... Ve dönem dönem istişare etmek zorunda olduğumuzu söyleyeceğim” demişti. Özel, Erdoğan'a, CHP'nin Türkiye nüfusunun yüzde 65'ine, milli gelirin de yüzde 85'ine hâkim bir coğrafyada yerel iktidar olduğunu” hatırlatacağını söylemişti. Özel'in Bayram telefonunda Erdoğan'a “Diyalog kanalının açık olması fayda sağlar" dediği öğrenildi.

TIKLAYIN  - Özel dediğini yaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bayramda aradı: "Diyalog kanalının açık olması fayda sağlar" dedi, görüşme 5 dakika sürdü

Gazeteci İsmail Saymaz Erdoğan-Özel görüşmesinin detaylarını aktardıÖzel'in Erdoğan'a “Diyalog kanalının açık olması fayda sağlar" dediğini aktararak, şunları yazdı: "CHP lideri Özel, sabah Erdoğan’ı aradı ancak görüşemedi. Öğleden sonra Erdoğan, Özel’e döndü. Birbirlerinin bayramını kutladılar. Özel, 'Diyalog kanalının açık olması fayda sağlar' dedi. Erdoğan, Özel’in geçirdiği operasyonları sorup 'geçmiş olsun' dedi. Görüşme 5 dakika sürdü."

TIKLAYIN - Özgür Özel CHP'nin Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı!

Kabine sonrası eleştirmişti

Erdoğan, bugün kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada, ana muhalefet partisi CHP'yi şu sözlerle eleştirmişti:

"Ana muhalefet partisi yöneticilerinin ve medya organlarının daha olayın (Antalya teleferik faciası) ilk anından itibaren hadiseyi sulandırma, devletin diğer kurumlarını töhmet altında bırakarak asıl sorumluları koruma çabaları gözden kaçmamıştır.

Maalesef aynı vicdansızlığın bayramdan önce Beşiktaş'ta yaşanan yangın faciası ile ilgili de sergilendiğini gördük. İhmaller ve skandallar zincirinin bir sonucu olarak rızkının peşindeki 29 emekçi kardeşimiz İstanbul'un göbeğinde hayatını kaybetti. Ancak ne sendikalar ne basın yayın kuruluşlarından ne de muhalefet cephesinden kayda değer hiçbir tepki gelmedi. Güya hak, hukuk, adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta göz göre göre can veren işçiler için tek bir adım dahi atmadılar."