Seçim 2023

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan: Seçilirsem ilk kararnamem sığınmacıların geri gönderilmesi olacak, bir yıl içinde göndereceğiz

29 Nisan 2023 15:22

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Cumhurbaşkanı seçilirsem ilk kararnamem sığınmacıların geri gönderilmesi olacak. ATA İttifakı olarak biz sığınmacıları 1 yıl içerisinde geri göndermeyi taahhüt ediyoruz" dedi.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Samsun'da bir dizi ziyarette bulundu. Kentte otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Oğan, kullandığı siyasi dilin toplumda karşılık bulduğunu söyledi.

"Süleyman Soylu bir dakika bile o görevde kalmaman lazım"

Toplumun ne inancına ne de yaşam şekline karışma haklarının olmadığını ifade eden Oğan, "Binali Yıldırım'ın, Bekir Bozdağ'ın ve Süleyman Soylu'nun açıklamaları bu toplumu germeye, bu toplumu bölmeye, parçalamaya, kutuplaştırmaya yönelik açıklamalardır. Burada uyarıyorum.

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olarak senin bu ülkede artık 1 dakika bile o görevde kalmaman lazım. Sen bu ülkenin yasal bir İçişleri Bakanı olamazsın. Çünkü sen seçimleri bir darbe girişimi, olarak ifade ettin. YSK Başkanı da darbeci başı mı oluyor? Peki sen darbe girişimi saydığın bir seçimin milletvekili adayısın. Öyleyse istifa etsene
" diye konuştu.

"Sığınmacıları göndereceğiz"

"14 Mayıs günü oy kullanma yetisine sahip herkesi sandığa davet ediyorum" diyen Sinan Oğan, "13 milyon sığınmacı var. Bu ülkenin 13 milyon sığınmacıyı artık bu ülkede tutmaya ne ekonomik, ne de kültürel, ne de diğer parametrelerde tahammülü kalmadı. ATA İttifakı olarak biz sığınmacıları 1 yıl içerisinde geri göndermeyi taahhüt ediyoruz" ifadelerini kullandı.