Gündem

"Çorum L Tipi Cezaevinde 7 kişilik koğuşlarda 28 kişi kalıyor" iddiası

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı, iddiaların doğru olmadığını savundu

31 Ocak 2024 17:18

Elvan Yılmaz

Çorum Kapalı L Tipi Cezaevi’nin kadın koğuşlarının kaloriferlerinin yanmadığı, 7 kişilik koğuşlarda 28 kişinin kaldığı ileri sürüldü, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ise, bu iddiaların doğru olmadığını savundu.

Hükümlü ve tutuklu yakınlarının iddialarına göre, Çorum Kapalı L Tipi Cezaevi’nde kadın hükümlülerin 7 kişilik koğuşlarda 28 kişinin kaldığı yetersiz ranza nedeniyle yerde yattığı, verilen yatakların kirli ve rutubetli olduğunu iddia ettiler.

Yine, cezaevinde habersiz su kesintileri ve ısınma sorunu şeklinde problemlerin yaşandığı bu nedenle de hükümlü ve tutukluların sağlık problemi yaşadıkları iddia edildi.

Başsavcı iddiaları kabul etmedi 

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, bu iddialarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada iddiaları yalanlayarak, “Çorum L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda 3 adet bayan koğuşu bulunmakta olup mevcut kapasite 90 kişi olarak planlanmıştır.Toplam kalan tutuklu ve hükümlü sayısı 63, anneleri ile birlikte kalan çocuk sayısı 3’tür ve her türlü ihtiyaçları yasalar çerçevesinde karşılanmaktadır.
Tüm ceza infaz kurumunda gerek barınma gerekse temel gereksinler olan ısınma, iaşe ve sıcak su imkanı karşılanmakta olup herhangi bir aksama söz konusu değildir. Tüm hükümlü ve tutuklular devletimizin koruması ve güncesindedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.