Spor

Cornelius, Trabzonspor'a geri dönüyor!

Andreas Cornelius bu sezon Kopenhag formasıyla 11 maçta 1 asist yaptı

26 Nisan 2023 12:53

Trabzonspor'un eski golcüsü Andreas Cornelius, sezon başında transfer olduğu Kopenhag'ta kâbusu yaşıyor. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle düzenli forma şansı bulamayan Cornelius yeniden Trabzonspor'un gündemine girdi. İddiaya göre bordo-mavililer, ‘Kuzeyin Kralı'nı kiralamak istiyor.

Trabzonspor ile tarihi bir şampiyonluk yaşayan Andreas Cornelius, sezon başında 6 milyon euro karşılığında Kopenhag'a transfer olmuştu. Ülkesine dönen 30 yaşındaki golcü, burada aradığını bulamadı. Sezona kötü giren ve sık sık sakatlanan Andreas Cornelius takımdan ayrılma kararı aldı.

Bu sezon ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde gol dahi atamayan Andreas Cornelius'un kararı sonrası Trabzonspor'un devreye girdiği öne sürüldü. Bordo-mavililerin eski golcüsünü kiralamaya sıcak baktığı ve oyuncunun tavrına göre resmi adımları atacağı belirtildi.

Trabzonspor maaşının tamamını karşılamaya hazır

Yeni sezona daha iddialı bir kadroyla girmek isteyen yeni yönetimin, Andreas Cornelius konusunda ısrarcı olduğu ve oyuncunun 1 yıllık maaşının tamamının karşılanabileceği kaydedildi. Trabzonspor, Cornelius'un yanı sıra Anthony Nwakaeme'yi kiralamak için de pusuda bekliyor.

Andreas Cornelius Ligi 15 gol, 5 asistle tamamlamıştı

Trabzonspor'un şampiyon olduğu sezonda ligde 37 maça çıkan Andreas Cornelius 15 gol, 5 asistlik katkı vermişti. (Akşam)