Dünya

Coca-Cola sınırlı sayıda üretilen içeceklerinin aromasını neden açıklamıyor?

08 Eylül 2022 11:32

Formülünü gizlemesiyle ünlü ABD merkezli alkolsüz içecek markası olan Coca-Cola son birkaç ay içinde Coca-Cola Starlight, Byte ve Dreamworld olmak üzere yeni ürünler çıkarmıştı. Sınırlı sayıda üretilen bu ürünler için şirket müşterilere belirli tatlar yerine, özel tanımlamalar ve çevrimiçi deneyimler sundu.

CNN'de yer alan habere göre Coca-Cola markasının küresel bölümü başkanı Selman Careaga, insanlarla etkileşim halinde olduklarını ve kolanın içeriği için markaya ulaştıklarını, içinde ne olup olmadığını tahmin etmeye çalıştıklarını söyledi.

İnsanları konuşturmak kola için oldukça önemli bir pazarlama stratejisi, özellikle genç müşteriler arasında ilgi uyandırıyorsa.

Alkolsüz içecek endüstrisi yayını olan Beverage Digest editörü Duane Stanford, Coca-Cola’nın insanları tartışmaya teşvik etmeye çalıştığını söyledi. Örneğin, yeni kola Zero tarifini piyasaya sürdüğünde, müşterileri şimdiye kadarki en iyi kola olup olmadığı konusunda tartışmaya itti.

Editör Stanford, Coca-Cola'nın, bu tartışmaların içinde olan insanların her zaman bunun hakkında düşünmesini istediğini söylüyor.

Bununla birlikte, çıkarılan ürünler sıradan kola aromaları değil, Z kuşağının ilgisini çekmek üzere tasarlanan her biri farklı tanımlamalar içeren ürünler.

Marka; vanilyalı, vişneli gibi klasik aromalar yerine ürünlerine özel isimler ve tanımlamalar veriyor. Örneğin 'Byte' için ‘piksellerin tadının nasıl olabileceği’ şeklinde tanımlıyor.

Sınırlı sayıda üretilen ürünler müşterilerine çevrimiçi dijital deneyimler sunuyordu, örneğin 'Dreamworld' içen müşteriler üzerinde yer alan QR kod ile çevrimiçi avatarları için sanal ürünler satın alabiliyordu.

Ürünleri inceleyen Youtube kanallarında tatların aromaları tahmin edilmeye çalışıldı ve izleyicilerin de yorumları alındı. Örneğin 'Starlight' için pamuk şeker aromalı olabileceği söylendi.

Careaga, bunun bir çeşit gizli formül olduğunu söyledi ve Z kuşağını hedef alan stratejide, gizemli aromaların satış sonuçlarına yansımasından memnun oluğunu ve tatların önemli olmadığını sadece oluşturdukları tematik ögelerle alakalı olduğunu söyledi.