Dünya

Coca Cola'dan 'Sziget Festivali'ne özel eş cinsel çiftli kampanya

Reklam panoları, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın eş cinsel karşıtı partisi milliyetçi Fidesz'den tepki aldı

06 Ağustos 2019 21:38

Macaristan'ın ev sahipliğini yaptığı Avrupa'nın büyük müzik ve eğlence organizasyonlarından Sziget Festivali'ne özel Amerikan meşrubat devi Coca Cola eşcinsel çiftlerin yer aldığı bir reklam kampanyası düzenledi.

Euronews'in haberine göre, bu seneki teması 'Aşk Devrimi' (Love Revolution) olan festivale yarım milyondan fazla kişinin katılması bekleniyor. Coca Cola reklamında "Sıfır şeker, sıfır önyargı" sloganı kullanılıyor. Gülümseyen eş cinsel bir çiftin yer aldığı reklam panoları, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın eş cinsel karşıtı partisi milliyetçi Fidesz'den tepki aldı.

Fidesz başkan yardımcısı İstvan Boldog, pazar günü yaptığı açıklamada Coca Cola'nın reklamını 'kışkırtıcı' olarak tanımladı ve şirketin ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yaptı.

Coca Cola ise pazartesi günü yaptığı açıklamada 'Çok uluslu bir ABD şirketinin temel ilkelerini hatırlatan Sziget Festivali'ne yarım milyondan fazla insanın katılmasının beklendiğini' ve 'hem heteroseksüellerin hem de homoseksüellerin istediği kişiyi sevme hakkının olduğuna inandıklarını' söyledi.