Kültür-Sanat

Çizgi roman endüstrisinin Oscar’ı olarak adlandırılan “Eisner Ödülü”ne aday bilim kurgu serisi Air – Cilt 1, Türk okuruyla buluştu

08 Ocak 2024 13:00

Serinin çizeri M. Kutlukhan Perker, The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal, The New Yorker gibi yayınlarda uzun yıllar illüstrasyonlarıyla yer aldı. Perker, 4 kitaplık serinin DC Comics’den Dark Horse ‘a geçişiyle Air’in çizgi roman semalarındaki yolculuğunun da yüksek irtifada devam ettiğini belirtiyor.

Hikayenin ödüllü yazarı G. Willow Wilson, New York Times’ın en çok satan çizgi roman serisi Ms Marvel’in ortak yaratıcısı ve The X-Men, Superman ve Wonder Woman'ın da aralarında bulunduğu süper kahraman çizgi roman serisinin de yazarıdır. Yazarın Eisner ödülünü almaya hak kazandığı 3 kitaplık Görünmez Krallık serisi de daha önce KaraKarga Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulmuştu.

Gizemli bir gezgine aşık, yükseklik korkusu olan uçuş görevlisi Blythe’a hayatının en tuhaf yolculuğunda eşlik edeceğiz. Uçuşu ve gerçekliği kontrol edebilen tek kişinin kendisi olduğunu öğrendiğinde zirveye mi ulaşacak yoksa serbest düşüşe mi geçecek?

Önsözünü Nail Gaiman’ın yazdığı Air , ilk cildi ile KaraKarga Yayınları etiketiyle tüm kitabevlerinde