Dünya

Cinsel şantaj davası: Avustralyalı gencin intiharının ardından Nijerya'da iki kişi tutuklandı

08 Nisan 2024 09:11

T24 Dış Haberler

İntihar eden Avustralyalı bir öğrenciye cinsel şantaj girişiminde bulunduğu iddiasıyla Nijerya'da iki kişi tutuklandı.

Avustralya polisi, intihar eden gencin çevrimiçi olarak bir kişiyle müstehcen görüntüler alışverişinde bulunduğunu ve ardından tehdit edildiğini açıkladı. 

Soruşturmanın ardından, şantajdan sorumlu olduğu iddia edilen iki kişi Nijerya'da yakalandı ve burada mahkemeye çıkacakları açıklandı. 

Polis, gençlere yönelik cinsel şantajın ciddi oranda arttığını söylerken, çocuğun yaşı ve kimlik bilgilerine ilişkin ayrıntılar ailesinin mahremiyetini korumak amacıyla kamuya açıklanmadı.

Polis, şantajcı olduğu iddia edilen Nijeryalıların, 500 dolar ödememesi halinde mağdurun arkadaşlarına ve ailesine çıplak fotoğraflarını göndermekle tehdit ettiklerini söyledi.

Polis teşkilatının siber suç komutanı Matthew Craft, Sidney Morning Herald'a (SMH) verdiği demeçte, "Mesajlar korkunç görünüyordu. Oldukça agresif ve parayı ödemesi için çocuğa çok fazla baskı uygulanmış" diye konuştu. 

Kimliği açıklanmayan genç çocuk, geçen yılın sonlarında tehdit edildiği akşam intihar ederek hayatını kaybetti. Avustralyalı dedektifler, şüpheli faillerin izini Nijerya'nın 25 milyondan fazla nüfusa sahip bir gecekondu mahallesine kadar takip etmek için Güney Afrika ve Nijerya'daki meslektaşlarıyla birlikte çalıştığını belirtti. 

SMH, şüphelilerin telefonlarında başka kişilere de şantaj yapmaya çalıştığına dair kanıtlar bulunduğunu söyledi. 

Son yıllarda Kanada ve ABD'de çeşitli grupların ve kişilerin cinsel şantaj planlarının hedefi haline geldikten sonra kendilerini öldüren birçok genç vakası yaşandı.