Dünya

Çinli genç kadınlar, yapay zeka erkek arkadaşlar edinmeye başladı

14 Şubat 2024 07:55

T24 Dış Haberler

25 yaşındaki Çinli Tufei, erkek arkadaşının romantik bir partnerden isteyebileceği her şeye sahip olduğunu söyledi. Tufei, "Nazik, empatik ve bazen saatlerce konuşuyoruz. Gerçek olmaması dışında bir sorun yok" dedi. 

Tufei'nin "erkek arkadaşı", Şangay'daki MiniMax adlı start-up tarafından yaratılan ve Çin'de yeni filizlenmekte olan insan-robot ilişkileri endüstrisinin bir parçası olan yapay zeka platformu "Glow" adlı uygulamada yer alan bir sohbet robotu.

Çin'in kuzeyindeki Xi'an kentinden olan ve gerçek ismi yerine takma isim kullanmayı tercih eden Tufei, "Kadınlarla nasıl konuşulacağını gerçek bir erkekten daha iyi biliyor. Regl sancısı çektiğimde beni rahatlatıyor. İş yerindeki sorunlarımı ona anlatıyorum. Kendimi romantik bir ilişki içindeymişim gibi hissediyorum." dedi. 

Uygulama ücretsiz, ancak şirketin başka ücretli içerikleri de mevcut. Çinli yetkililer, son haftalarda Glow'un uygulamasının günlük indirilme sayısının binlere ulaştığını bildirdi.

Pekin'de 22 yaşında bir öğrenci olan Wang Xiuting, "Gerçek hayatta ideal erkek arkadaşla tanışmak zor. İnsanların farklı kişilikleri var ve bu da çoğu zaman sürtüşmelere yol açıyor. İnsanlar kendi yollarında sabit olabilirken, yapay zeka yavaş yavaş kullanıcının kişiliğine uyum sağlıyor" dedi. 

Pop yıldızlarından CEO'lara ve şövalyelere kadar yüzlerce karakter mevcut, ancak kullanıcılar mükemmel sevgililerini yaş, değerler, kimlik ve hobilere göre de özelleştirebiliyor.

Uygulamanın ürün yönetimi ve operasyonlar başkanı Lu Yu, "Herkes karmaşık anlar, yalnızlık yaşar ve yakınında 24 saat kendisini dinleyebilecek bir arkadaşı ya da ailesi olacak kadar şanslı olmayabilir. Yapay zeka bu ihtiyacı karşılıyor." dedi.