Ekonomi

CILT Türkiye şubesi resmen kuruldu

16 Mart 2023 11:18

The Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT) Türkiye Şubesi, ilk olağan Genel Kurul Toplantısı ile 11 Mart 2023 tarihinde resmi olarak kuruldu.

CILT kurumsal üyesi ICA YSS ev sahipliğinde Hilton Bomonti Oteli’nde gerçekleşti. Kasım 2022 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca onaylanan CILT Türkiye Şubesi Türkiye genelinde mevcut toplam 135 Yabancı sivil toplum kuruluşu arasında şube statüsü alabilen 19 kuruluştan birisi oldu.

Ayrıca CILT Türkiye bu kuruluşlar arasında Lojistik ve taşımacılık alanında çalışan tek sivil toplum kuruluşu olarak yer alıyor. CILT, İngiltere’ de 1919 yılında taşımacılık ve lojistik sektörünün geleceğini şekillendirmek vizyonu ile kurulmuş ve 40 ülkede 40 bin üyesi ile çalışmalarını sürdürmektedir.

CILT Türkiye’nin ilk ayak sesleri, CILT üyesi lider kadınların 2013’ de CILT ’in kadın kanadı olarak kurduğu Women in Logistics and Transport (WiLAT)’ ın 2021’de Türkiye’de kurulmasıyla duyulmaya başlanmıştı. Berna Akyıldız liderliğindeki WiLAT Türkiye, sektörde kadın gücünün daha etkin hale gelmesi için önemli çalışmalara imza attı.

6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinilerek CILT Türkiye'nin, lansman hazırlıkları yaparken yaşanan bu felaket sonrasında tüm odağını deprem lojistiği konusundaki çalışmalara çevirdiği belirtildi. Dünya çapında CILT uzmanlarını bir araya getirerek olası depremlerde sektörün en etkili şekilde nasıl organize olacağı, ihtiyaç haritalarının nasıl tespit edileceği, dijital mecraların nasıl kullanılacağı, sektördeki şirketlerin resmî kurumlarla ne şekilde çalışacağı gibi birçok konuda önemli çalışmalar başlattı.

"Depreme nasıl hazırlanacağımız bizim seçimiz"

CILT Türkiye Kurucu Başkanı Berna Akyıldız, bu konudaki düşüncelerini toplantı sırasında dile getirdi:

‘‘Deprem kaçınılmaz olsa da ona nasıl hazırlanacağımız bizim seçimimiz. Biz bu konuda üzerimize düşen tüm sorumluluğu almak için hazırız. Ancak bu bir koordinasyon işi olduğu için, en önemli gücümüz diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve küresel çapta bir uzmanlıktan faydalanmak olacaktır.’’