Çevre

Çiftçiler mıcır kamyonlarına karşı yol kapattı

Burhaniyeli çiftçiler her mıcır kamyonu geçişinde ürünlerini toza bulayıp zarar veren yolun asfaltlanmasını istiyor

02 Kasım 2019 16:10

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, mıcır taşıyan kamyonların arazilerine zarar verdiğini söyleyen çiftçiler, yol kapattı.

Çiftçiler, Burhaniye ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Kuyumcu Mahallesi'ndeki ocaktan mıcır taşıyan kamyonların çıkardığı tozun arazilere zarar verdiğini söylüyor. Seslerini duyurabilmek için Tahtacı Köprüsü ile Kuyumcu Mahallesi ara yolunu kapatan Kuyumcu ve Subeylidere mahallelerinden çiftçiler, soruna çözüm bulunmasını istedi. 

"Toz yüzünden tarlada yemek bile yiyemiyoruz"

Yolun asfaltlanmasını isteyen Sinan Kul, "Yol kenarındaki arazilerdeki ürünler tozdan büyük zarar görüyor. Toz yüzünden tarlada yemek bile yiyemiyoruz. Bunun için yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Biz kimsenin ekmeği ile uğraşmıyoruz. Soruna çözüm bekliyoruz. Çözüm bulamayınca da çareyi yolu kapatmakta bulduk” dedi.

Sorunun çözümü için Ankara’ya kadar gittiğini anlatan İsmail Özdemir de, "10 yıldır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Çok yere başvurduk. Ancak bizi dinleyen yok. Yolun asfaltlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Cevat Budak ise, "Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Sesimizi kimse duymuyor. Biz kime gidelim. Yolun asfaltlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.