Dünya

Christopher Nolan, Oppenheimer'daki atom bombası testi sahnesi için bilgisayar teknolojisi kullanmadı

13 Aralık 2022 11:45

T24 Dış Haberler

Yönetmen Christopher Nolan, yeni filmi 'Oppenheimer'daki atom bombası sahneleri için bilgisayar tabanlı görüntü (CGI) kullanmadıklarını açıkladı 

Total Film'e konuşan Nolan, "Trinity testini (bir nükleer silah için yapılmış ilk test) bilgisayar kullanmadan tekrar yaratmak büyük bir meydan okumaydı" dedi. 

Nolan, "Görsel efektler sorumlum Andrew Jackson ekibe erken katıldı. Filmin görsel elementlerini pratik olarak nasıl yapabileceğimizi inceliyordu. Buna Trinity'nin kuantum dinamik ve fiziklerinin yanı sıra Los Alamos'u New Mexico'da bir mesada yaratmak da dahildi. Hava şartları çok kötüydü, ama film için de bu gerekiyordu" diye konuştu. 

Oppenheimer, Kai Bird ve Martin J. Sherwin'in "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" kitabından yola çıkarak Manhattan Projesi'ndeki çalışmalarıyla atom bombasının bulunmasını sağlayan teorik fizikçi ı J. Robert Oppenheimer'ın  hikayesini anlatacak. 

Nolan'ın yönettiği film 21 Temmuz 2023'te vizyona girecek.

Filmde Murphy ve Blunt'ın yanı sıra Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Florence Pugh, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, Michael Angarano ve Kenneth Branagh gibi ünlü isimler de yer alıyor.