Politika

CHP Yozgat Mitingi'nde konuşan çiftçi Abdullah Ceylan: Devlet turp ile, şalgam ile idare edilmez; adalet ile, hukuk ile idare edilir!

19 Nisan 2025 19:20

Güncelleme: 19 Nisan 2025 19:46

T24 Haber Merkezi

CHP, bugün Genel Başkan Özgür Özel'in katılımıyla Yozgat'ta 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitingi düzenledi. Çiftçilerin yaklaşık bin traktör ile konvoy oluşturduğu mitingde konuşan Yozgatlı çiftçi Abdullah Ceylan, "Devleti yöneten insan, turp ile, şalgam ile devlet idare edilmez. Adalet ile, hukuk ile idare edilir. Bunları onlara hesabı geldiğinde soracağız. Ben çiftçiyim çiftçi! Halk için, millet için çalışan çiftçiyim" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi, tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için düzenlenen mitinglerin ikincisini Yozgat'ta yaptı. Mitingde kürsüye çıkarak vatandaşlara seslenen Yozgatlı çiftçi Ceylan, "Yolsuzluğa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe çiftçiler olarak izin vermeyeceğiz" dedi.

"İmamoğlu'nu yatırmayacağız, kurtaracağız"

"Mitingi başlatan, çiftçilere örnek olan, hakkını arayan, hakkını yedirmeyen bir çiftçi olarak sizlere sesleniyorum" diyen Ceylan, "Adalet istiyoruz. Yolsuzluğa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe çiftçiler olarak izin vermeyeceğiz. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum. Onu yatırmayacağız, onu kurtaracağız. Ahdımız var, iktidara geleceğiz. Ben çiftçi olarak röportaj yaptım. Bana 1 milyon lira ceza yazmışlar. 100 milyon lira yazmazsanız, namertsiniz" dedi.

"Bu düzeni yıkacağız"

Ceylan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Hakkını aramayan, malının değerini takip etmeyen çiftçilere sesleniyorum. Bu düzen böyle gittikçe açlıktan, sefaletten, beceriksizlikten kurtulamayacağız. Bu düzeni yıkacağız, yıkacağız, yıkacağız... Ben şunu tavsiye ediyorum. Devleti yöneten insan, turp ile, şalgam ile devlet idare edilmez. Adalet ile, hukuk ile idare edilir. Bunları onlara hesabı geldiğinde soracağız. Ben çiftçiyim çiftçi! Halk için, millet için çalışan çiftçiyim. Size söz veriyorum. Çok güzel olacak, çok güzel olacak, çok güzel olacak. Vatan için millet için hayırlısı olacak. Bu düzen bitecek."

İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından da çiftçi Ceylan paylaşımı yapıldı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda tutuklanan ve görevinden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Yozgat Mitingi'nde konuşan çiftçi Ceylan'ın sözlerini paylaşarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, seslendi. İmamoğlu'nun sosyal medya paylaşımında, "Bak da biraz feraset ve basiret öğren şu sözlerden" ifadeleri kullanıldı.

İmamoğlu, Yozgat Mitingi'nde konuşan çiftçinin sözünü paylaşarak Erdoğan'a seslendi: Bak da biraz feraset ve basiret öğren şu sözlerden

Yozgat Mitingi'nde Özgür Özel'den Erdoğan'a: Bu yaptığın yiğitlik değildir, mertlik değildir; bu yaptığın korkaklıktır

Ne oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen 'terör' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında 19 Mart'ta gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanlığı ön seçim adayı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart'ta tutuklandı. İmamoğlu, İBB'ye yönelik olarak "yolsuzluk" suçlamasından yürütülen soruşturma kapsamında, “ihaleye fesat, kişisel verileri kaydetme, rüşvet ve örgüt kurma” iddialarıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne götürüldü. Tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı. 

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - Şimdi ne olacak: İmamoğlu’nun “terör” suçundan serbest kalması kayyım yolunu kapatır mı, siyasi yaşamı nasıl etkilenecek?

Üç sandık zaferinin sonu cezaevi oldu: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "yolsuzluk" iddiasıyla tutuklandı!

İmamoğlu’nun ifadesi: Benim mal varlığım bir yüzükle yola çıkılan uydurma siyasi yaşam hikâyelerine benzemez!

İBB soruşturmasından 48 kişi tutuklandı: İşte tam liste!