Gündem

Kocagöz'ün tutuklanmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü Yücel, AKP'ye yüklendi: İlk genel seçimler ıstakoz sofralarınızın da sonu olacak!

Yücel, Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün teleferik kazası soruşturması kapsamında tutuklanmasını ise "siyasi" bir karar olarak değerlendirdi

15 Nisan 2024 17:57

T24 Haber Merkezi 

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK gündemi iile ilgili yaptığı açıklamada, teleferik kazasının ardından tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında verilen kararın siyasi nedenlerle alındığını belirterek, "Bu ülkede 7’si çocuk 25 kişinin öldüğü Çorlu Tren kazasında sorumlu kamu görevlileri, bırakın cezalandırılmayı ödüllendirilirken, onlarca madencimizin hayatını kaybettiği Amasra Maden kazasındaki baş sorumlular hakkında aylarca soruşturma izni verilmezken,İliç'te toprak kayması sonucu meydana gelen faciada sorumlular korunurken, dün gece gelen tutuklama kararı şüphesiz, siyasi bir karardır. Kepez Belediye Başkanımız 28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığına adaylık başvurusu yapmak için Belediye İştiraki ANET Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ve Genel Müdürlüğü’nden istifa etmiştir. İstifadan sonra işletmede defalarca denetim yapılmıştır" dedi. 

Yücel, AKP milletvekili Şebnem Bursalı'nın gündem olan "ıstakoz" paylaşımına ilişkin olarak ise "Bu görgüsüzlüğün, bu eşitsizliğin ve haksızlığın akıllara getirdiği Tevfik Fikret’in şiirinde de dediği gibi, Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Ama unutmayın ki; ilk genel seçimler ıstakoz sofralarınızın da sonu olacak" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - Antalya'da teleferik faciası: 1 kişi hayatını kaybetti, mahsur kalanların tamamı 23 saatte kurtarıldı, 13 sorumlu gözaltına alındı

TIKLAYIN - Antalya'daki teleferik faciası: Hangi kontroller, kim tarafından yapılmalıydı, sorumluluk kimde?

CHP Sözcüsü Yücel, partisinin MYK gündemine ilişkin basın toplantısı yaptı. Antalya'da yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan eski ANET Genel Müdürü ve son seçimlerde koltuğa oturmuş olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün siyasi nedenlerle tutsak edildiğini belirten Yücel, şunları söyledi: 

"Öncelikle 12 Nisan Cuma günü Antalya’da teleferik kabininin düşmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.  Olayla ilgili Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in talimatıyla oluşturulan, Grup Başkan Vekilimiz Ali Mahir Başarır’ın başkanlığındaki heyet, olay günü Antalya’ya hareket etti. Bu üzücü kaza ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün gece Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında tutuklama kararı verildi. Süreç, partimiz tarafından yakından takip ediliyor. Bu ülkede 7’si çocuk 25 kişinin öldüğü Çorlu Tren kazasında sorumlu kamu görevlileri, bırakın cezalandırılmayı ödüllendirilirken, onlarca madencimizin hayatını kaybettiği Amasra Maden kazasındaki baş sorumlular hakkında aylarca soruşturma izni verilmezken,  İliç'te toprak kayması sonucu meydana gelen faciada sorumlular korunurken, dün gece gelen tutuklama kararı şüphesiz, siyasi bir karardır. Kepez Belediye Başkanımız 28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığına adaylık başvurusu yapmak için Belediye İştiraki ANET Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ve Genel Müdürlüğü’nden istifa etmiştir. İstifadan sonra işletmede defalarca denetim yapılmıştır.

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına sert tepki: Bu karar siyasidir; sırf partilimiz diye günah keçisi ilan edemezsiniz

TIKLAYIN - CHP'den açıklama: Mesut Kocagöz'ün istifasının ardından teleferik 3 kez denetlendi, siyasi tutuklama, hukuk garabeti!

"Kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözünün yaşına bakılmamalı"

Bu acı olaydan bile siyasi rant devşirmeyi hedefleyen, partimizi karalamaya çalışanlar öncelikle şunu anlamalıdır; kazada sorumluluğu olan herkes, tarafsız ve bağımsız yargı önünde hesap vermeli ve hak ettiği cezayı almalıdır. Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Bu bizim kırmızı çizgimizdir. Ancak bu soruşturmayı, siyasetle ilişkilendirmeye çalışanlar, karşılarında Cumhuriyet Halk Partisi'ni görecektir.

"Mansur Yavaş Ankara’da adeta bir destan yazdı"

Kurtuluş Savaşı ile özdeşleşen kentlerimiz İzmir ve Ankara’dan sonra Afyonkarahisar, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Amasya ve Kilis de artık CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilecek.  Samsun, Trabzon ve Ordu'nun merkez ilçelerinin de Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercih etmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bartın, yıllar sonra yeniden efsane belediye başkanına emanet... Zonguldak ve Giresun 5 yıllık aranın ardından yeniden CHP'de… 31 Mart Yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte ikisi Cumhuriyet Halk Partili belediyelerce yönetilecek… Cumhuriyet’in başkentinde, rakibinin yaklaşık iki misli oy alarak seçimi kazanan Mansur Yavaş Ankara’da adeta bir destan yazdı… Cumhuriyet Halk Partisi Ankara’da 25 İlçenin 16’sında seçim kazandı.

TIKLAYIN - CHP'li Yavuzyılmaz belge paylaştı: "Görmedim, duymadım" diyor ama Sanayi Bakanlığı'nın onaylamadığı bir sertifikasyon Türkiye'de iş yapamaz

"Düzmece videolar çektiler, olmadı"

Düzmece videolar çektiler, olmadı. İftira attılar tutmadı. Dava açtılar, yine de yılmadı. 7’den 77’ye İstanbulluların gönlünde taht kuran Ekrem İmamoğlu, bu seçimde farkı arttırdı ve İstanbul’da yeniden büyükşehir belediye başkanı oldu. İstanbul’daki belediye sayımız 26’ya çıktı. Cumhuriyetimizin kalesi güzel İzmir’imiz, nezaketiyle, mütevaziliğiyle, disiplini ve çalışkanlığı ile ön plana çıkan Cemil Tugay’ı göreve getirdi. Ve İzmir’de İlçe belediyesi sayımızı 28’e çıkardık.

"Sanmayın ki Hatay'dan vazgeçtik"

Hatay halkının iradesine 14 Mayıs’tan bu yana saygı duymayan, halkın iradesini gasp eden AKP, yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını sandıkta kazanamadı. Ama mazbata büyük bir kanunsuzlukla AKP’li adaya verildi. İtirazlarımızı yaptık. Ancak Yüksek Seçim Kurulu da bu kanunsuzluğa ortak oldu ve AKP, Hatay'da depremde yaşamını yitiren 3 bin 389 vatandaşımızın yerine oy kullandırılmasına göz yumdu. Biz biliyoruz ki depremde yaşamını yitiren canlarımız AKP için sadece bir sayıdan ibaretti.  AKP’nin yitirilen canlarımızı bir rakamdan ibaret görmesi yetmezmiş gibi, şimdi de o yitirdiğimiz canlarımızdan oy devşirdiler. İtirazlarımızın sonucu bile beklenmeden AKP'li belediye başkan adayına mazbata verildi.  YSK bu usulsüzlüklere sessiz kaldı, hukuk kuralları çiğnendi. Hatay halkının iradesi bu kez de YSK tarafından yok sayıldı ve itirazımız reddedildi. Sanmayın ki, bu milli irade gaspına sessiz kalacağız. Sanmayın ki Hatay’dan vazgeçtik. Kurucu liderimizin şahsi meselesi bizim de şahsi meselemizdir. Biz bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız. Bugün 1 saat kadar önce Hatay seçimleriyle ilgili YSK’na 'Tam Kanunsuzluk' başvurusu bizzat Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel tarafından yapıldı.

TIKLAYIN - Antalya'da teleferik faciasının ilk gününde neler yaşandı?

"6 aydır Gazze'ye bomba yağarken AKP iktidarı ve yandaşları sadece kazanacakları parayı düşündüler"

AKP demek riyakârlık demektir… 7 Ekim'den bu yana Filistin’de masum çocuklar katledildi. 33 binden fazla insan can verdi. Gazze’de katliam devam ederken AKP iktidarı İsrail ile ticarete devam etmekte hiçbir sakınca görmedi… Bu duruma tepki gösterenleri susturmaya çalıştı, ters kelepçe ile gözaltına aldı, meydanlarda pankartları indirtti.  6 aydır Gazze'ye bomba yağarken, Filistinliler açlıkla, susuzlukla mücadele ederken AKP iktidarı ve yandaşları her zaman olduğu gibi sadece kazanacakları parayı düşündüler...

"Hani İsrail'le ticaret yoktu"

Aylar sonra Ticaret Bakanlığı’ndan İsrail ile ticarette 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirildiğini açıkladı. 9 Nisan 2024 tarihinde kısıtlanan bu ticaret, Sayın Erdoğan, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde '7 bine yakın masum Filistinli çocuk maalesef bugünü göremedi' derken de devam ediyordu. Yani bu ticaret, Emine Erdoğan’ın Gazzeli çocuklar için düzenlediği 'Kurşun Geçirmez Düşler' sergisine katıldığında da devam ediyordu. Yani bu ticaret, 10 yaşındaki yaralı Gazzeli çocuk (Ahmed Ayyaş) Erdoğan’a 'beni kurtar' diye seslenirken de devam ediyordu. O zaman soruyoruz: Hani ticaret yoktu? Olmayan ticarete kısıtlama getirilemeyeceğine göre neden halkın gözünün içine baka baka yalan söylediniz? AKP, İsrail ile aylardır bu ticareti her şeye rağmen sürdürdüklerini bizzat kendi Bakanlıklarının kararı ile itiraf etti. Biz, getirilen ihracat kısıtlamasını çok geç kalınmış olsa da bir adım olarak değerlendiriyoruz.

"Ülkemizin dış politika hanesine eksi puan yazılmıştır"

AKP demek basiretsizlik demektir. Bakın, Ortadoğu’da tansiyon yüksek, İsrail ile İran arasında karşılıklı saldırılar oluyor. AKP iktidarı, saatlerce ne diyeceğini bilemedi... Bu önemli gelişmeler karşısında başta Dışişleri Bakanı olmak üzere tek bir yetkilinin dahi bu konuda, uzun süre bir açıklama yapmaması, ülkemizin dış politika hanesine eksi puan yazılmıştır. 'Bizden habersiz bölgede yaprak kıpırdayamaz' diyenler; bu saldırılar karşısında dut yemiş bülbüle döndüler. Ekonomide bağımsız olmazsan, dış politikada günübirlik çıkarlara göre şekillenen, tutarsız ve istikrarsız bir siyaset uygularsan, 'tavır göstermen gereken yerde ve zamanda' tavır gösteremezsen, uluslararası camiada seni kimse ciddiye almaz. Füze ve roket atılıyor, 'saldırı' bile diyemiyorlar. 'Adım' ya da 'hamle' diyorlar… CHP olarak bizim tavrımız net... Biz Filistinlilerin ve tüm mazlum halkların yanındayız. Ortadoğu'da gerilimi yükseltecek tüm politikaların da karşısındayız. Tüm ülkelerin itidalli davranmasını istiyoruz. Böyle bir ortamda, hiç şüphesiz, ülkemizin ve partimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün bize gösterdiği 'Yurtta Barış Dünyada Barış' anlayışı ile hareket edilmelidir.

CANLI BLOG - İran'dan İsrail'e misilleme hava saldırısıyla geldi: İşte dakika dakika tüm yaşananlar

TIKLAYIN - İran'dan 'meşru müdaafa saldırısı tek seferlikti' mesajı: İsrail saldırırsa devamı daha sert gelir, ABD uzak durmalı!

"İlk genel seçimler ıstakoz sofralarınızın da sonu olacak"

31 Mart'ta halktan ağır bir tokat yiyen AKP'li bazı milletvekilleriyse yurt dışı tatillerinden yedikleri istakozun fotoğrafını paylaştılar. Ya bu neyin kafası değerli arkadaşlar? Bu şahıs seçim döneminde İzmir'de; 'sosyal belediyecilik, dayanışma ve halkı anlamak' gibi hiç anlamadığı konularda nutuklar atıyordu. Türkiye’de ne eti olduğundan bile şüphe duyduğunuz yarım ekmek arası et döneri 200 TL’den aşağı bulamazsınız, bir de içinde döner ararsınız. 22 yıllık AKP iktidarında 'yarım bardak çay', 'yarım simit', 'çürük meyve sebzeye verilen yeni adıyla olgun meyve-sebze', 'içi boş baklava', 'bayat ekmek' gibi terimlerle tanıştık. AKP milletvekili Şebnem Bursalı’nın yediği ıstakozun hesabıyla 1 ay geçinmek zorunda olan aileler var bu ülkede. Önümüzde Kurban Bayramı var… Bakalım 2 ay sonra, halkı küçümsemek adına neler yapacaklar. Kibir abidesi AKP'liler bu kez hangi görgüsüz davranışlarıyla gündem olacaklar, bekliyoruz... Bu görgüsüzlüğün, bu eşitsizliğin ve haksızlığın akıllara getirdiği Tevfik Fikret’in şiirinde de dediği gibi, Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Ama unutmayın ki; ilk genel seçimler ıstakoz sofralarınızın da sonu olacak."

Ne olmuştu?

İran, nisan ayında Şam'daki konsolosluklarına gerçekleştirilen saldırıya karşılık olarak İsrail'e karşı saldırı düzenledi. Tahran, İsrail'e yüzlerce füze ve insansız hava aracı gönderirken, İsrail ABD ve Britanya gibi müttefiklerinin de desteğiyle çoğunu topraklarına ulaşmadan düşürmeyi başardı.

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, saldırının 1 Nisan'daki İsrail saldırısına karşı "meşru müdafaa" olarak düzenlendiğini söylerken, Tel Aviv'in karşılık vermemesi durumunda başka saldırı düzenlemeyeceklerinin sinyalini verdi. Tahran'ın Daimi Temsilciliği, "Meselenin sonuçlandığı düşünülebilir. Ancak İsrail rejiminin bir hata daha yapması durumunda İran'ın tepkisi çok daha sert olacaktır. Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasındaki, ABD'nin UZAK DURMASI GEREKEN bir çatışmadır!” ifadelerini kullandı. 

İsrail ordusu, İran'ın saldırıda 200'den fazla dron, balistik füze ve seyir füzesi kullandığını ifade etti. 

İran'ın saldırısından sonra gözler İsrail'in bir karşılık verip vermeyeceğine çevrildi. İsrail ve Arap medyasında yer alan haberlere göre savaş kabinesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı'na "karşılık kararını verme" konusunda yetki verdi. 

CANLI BLOG - İran'dan İsrail'e misilleme hava saldırısıyla geldi: İşte dakika dakika tüm yaşananlar

TIKLAYIN - İran'dan 'meşru müdaafa saldırısı tek seferlikti' mesajı: İsrail saldırırsa devamı daha sert gelir, ABD uzak durmalı!

TIKLAYIN - İran Devrim Muhafızları'ndan ABD'ye mesaj: İsrail'e destek verirse pişman ederiz

TIKLAYIN - Biden, Durum Odası'nda: İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz

TIKLAYIN - Saldırı sonrası İran'dan BM Genel Sekreteri'ne mektup: Tahran bölgede çatışma istemediğine dair istikrarlı duruşunu teyit eder

TIKLAYIN - İran'ın İsrail'e saldırısına dünyadan tepkiler: İran arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir

TIKLAYIN - ABD'den MİT Başkanı Kalın'a arabuluculuk teklifi

TIKLAYIN - Dışişleri Bakanı Fidan, saldırılardan sonra İranlı mevkidaşıyla görüştü; Türkiye'nin gerilimi artıracak adımların sona ermesini istediğini söyledi

TIKLAYIN - Rusya'dan İran'ın İsrail saldırısıyla ilgili ilk açıklama: Defalarca uyarıda bulunmuştuk...

TIKLAYIN - İran: Washington'ı İsrail misillemesine destek vermesi halinde ABD üslerinin hedef alınacağı konusunda uyardık

TIKLAYIN - Saldırı sonrası İran'dan BM Genel Sekreteri'ne mektup: Tahran bölgede çatışma istemediğine dair istikrarlı duruşunu teyit eder

TIKLAYIN - Beyaz Saray yetkilisi: Biden, Netanyahu'ya İsrail'in İran'a karşı saldırı düzenlemesini desteklemeyeceğini söyledi

TIKLAYIN - İran'ın İsrail'e saldırısını meşru gösterme hedefiyle uygulamaya soktuğu Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51. maddesi nedir?

TIKLAYIN - İran İsrail'e bu SİHA'larla saldırdı: Shahed-136S/Şehit nedir, nasıl çalışır?

TIKLAYIN - İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sistemi nasıl çalışıyor?

TIKLAYIN - Bitcoin'de sert düşüş: İran'ın saldırısı kripto borsasını da vurdu

TIKLAYIN - Pentagon, Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları ve gemiler gönderiyor

TIKLAYIN - İran, İsrail'le bağlantılı olduğunu ileri sürdüğü Portekiz bandıralı gemiye Basra Körfesi'nde el koydu