Gündem

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan İmamoğlu toplantı videosunun sızdırılmasına: İyi ki çok geç ortaya çıkmadı

20 Temmuz 2023 08:10

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde gerçekleştirilen ve CHP'den önemli isimlerin katıldığı bir zoom toplantısının kayda alınan 14 dakikasının sızdırılması hakkında, "İyi ki çok geç ortaya çıkmadı" dedi. "Bazı şeyler çok geç ortaya çıktığı zaman milletin hazmetmesi zor oluyor. Bu konuyla uğraşmanın ne millete ne de Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir faydası yok" diyen Öztrak, "Bizde her zaman aklıselim galip gelir, tartışa tartışa sonunda doğru yolu buluruz" ifadesini kullandı.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlayan Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yayımladığı tasarruf genelgesi hakkında şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı bu masraflarla birlikte o sarayda mı yaşamaya devam edecek, yoksa Çankaya Köşkü'ne mi gelecek?”

“Bir politika uyguluyorsanız, mesela enflasyonu düşürmeyi birinci öncelik olarak tanımladığınız bir politika uyguluyorsanız, bir kere o politikanın ülkenin tüm vatandaşları tarafından adil olduğunun algılanması lazım. Ortada böyle bir tablo yok, üstüne üstlük bu tür programların en önemli çapalarından biri de ‘önce devletin kendi içinde tasarrufa gitmesi’dir. Mehmet Şimşek'in yayımladığı bir tasarruf genelgesi var, nereden ne kadar tasarruf edilecek, büyüklüğü, yüzdesi hiçbiri ortada yok. Laf olsun, torba dolsun türünden genelge çıkardılar. Burada siz kendiniz harcamalarınızı sınırlayacağınıza dair millete güven vermediğiniz sürece millet yaptığınız hiçbir şeye güvenmez, inanmaz. Halk şunu görmek istiyor; şu anda sarayın uçaklarından ne kadar satılacak, sarayın arabalarının, Mersedes'lerinin ne kadarı satılacak…

Bugün çok ciddi bir makam saltanatı yaşanıyor Türkiye'de. Makam arabaları, korumalar şunlar bunlar. Bütün bunlardan ne kadar kısıntıya gidilecek, bunların açıklanması lazım. Yani, Cumhurbaşkanı, bu masraflarla birlikte o sarayda mı yaşamaya devam edecek, yoksa önceden olduğu gibi daha mütevazı bir şekilde Çankaya Köşkü'ne mi gelecek?”

“İnsanlar çok ciddi bir enflasyon altında ezilecek”

Dolardaki yükselişe de dikkati çeken Öztrak, şöyle devam etti:

“Enflasyon artacak, gelirler düşmeye başlayacak, önce bundan nasibini emekliler alacak, ikinci nasibi araç sahipleri alacak. Ticari araç sahipleri bunu taşıma maliyetlerine yansıtacaklar, meyve sebze her şey alıp başını gidecek ve insanlar çok ciddi bir enflasyon altında ezilecek. İşte aslında bunun adı da gerçekten ekonomik soykırımdır."

Parti içi tartışmalar

Öztrak, parti içindeki tartışmalar hakkında da konuştu. Öztrak, “Bu tartışmaların olmaması lazım, kamuoyu önünde hiç olmaması lazım. Zaten bu tartışmaların bitmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut yönetimi olarak kongreler sürecini başlattık. Burada doğru yol kongreler sürecinin işlemesi neticesinde bulunacaktır.

Dolayısıyla bu süreç kendi içinde yürür ama bu arada size oy vermiş olan 25,5 milyon insanın hakkına, hukukuna sahip çıkamıyorsanız, o zaman millet size ceza keser. Ama biz bu hakka hukuka sahip çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

“Bizde her zaman aklıselim galip gelir, tartışa tartışa sonunda doğru yolu buluruz”

Öztrak, İmamoğlu'nun başkanlık ettiği ve görüntüleri sızdırılan toplantı ile ilgili ise şunları söyledi:

“Konuşmayı doğru bulmuyorum demedim, ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam zulüm altında inlerken Zoom toplantısı konuşmayı doğru bulmuyorum dedim. Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız dedim.

Bu toplantıları yapanlara söylenen bir laf. Yarışmaya ‘evet’ diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Ama bizde her zaman aklıselim galip gelir, tartışa tartışa sonunda doğru yolu buluruz.”

"İyi ki çok geç ortaya çıkmadı"

Öztrak, videonun sızdırılması konusuyla ilgili de, “İyi ki çok geç ortaya çıkmadı bu, bazı şeyler çok geç ortaya çıktığı zaman milletin hazmetmesi zor oluyor. Bu konuyla uğraşmanın ne millete ne de Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir faydası yok" dedi.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Özgür Özel, sızdırılan "İmamoğlu" toplantısı hakkında konuştu: Genel Merkez'in yok saydığı duygusal kopuşa çare arıyoruz, taleplerden kaçmayacağım

TIKLAYIN - CHP MYK’da bazı üyeler, Özgür Özel ve Gökhan Günaydın’ın istifalarını istedi