Seçim 2024

CHP'nin İzmir Adayı Tugay Romanlar'la buluştu: Eşit ve adil hizmet sözü veriyorum

28 Mart 2024 12:28

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Romanlar'la buluşmasında yaptığı konuşmada, "İzmir'in diğer bölgelerine hangi hizmeti götüreceksek, burada da aynısı olacak. Eşit ve adil hizmet sözü veriyorum. Ama sizin de kaderinizi değiştirmek için bir şeyler yapmanız gerekiyor" dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Tepecik bölgesinde yaşayan Roman vatandaşlarla buluştu. Tugay, gecenin ilerleyen saatlerinde gerçekleştirdiği ziyarette, meşaleler ve sloganlarla karşılandı. CHP Konak Belediye Başkan adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ile partililerin de katıldığı program, konser ve semazen gösterilerine yer verildi.

"Kaderinizi değiştirebilmek için bir şeyler yapmanız gerekiyor"

"Büyük Başkan Cemil Tugay", "Romanların Kralı" sloganları arasında konuşan Tugay, Romanların çok güzel ve özel insanlar olduğunu söyledi.

Tugay, "Çok güzel bir kültürünüz var ve bunu yaşatıyorsunuz. Saf ve temiz insanlarsınız. Ama bununla bitmiyor bu iş. Biraz kendi kaderinizi değiştirebilmek için bir şeyler yapmanız gerekiyor. Önce sizin mücadelenizle olacak. Biz de sizin mücadelenizde yanınızda olacağız. Görevimiz çocuklarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize imkanlar vermek. İnsanların iş sahibi olmasını sağlayıp, yanlarında olacağız. Bu mahallede spor tesisi yoksa yapacağız. Sosyal tesisi yoksa yapacağız. İzmir'in diğer bölgelerine hangi hizmeti götüreceksek, burada da aynısı olacak. İzmir'in başka mahalle ve semtlerinde ne varsa o eşitlik ve adalet burada da olacak. Eşit ve adil hizmet sözü veriyorum" diye konuştu.

"Hakkını vererek çalışacağım"

Göreve seçildiğinde hakkını vererek çalışacağını anlatan Tugay, bir anısını mahalle sakinleriyle paylaştı. Tugay,

"Örnekköy'de gezerken kapının önünde oturan bir teyze beni yanına çağırdı, gittim. Bana, 'hayatım boyunca hiç oy vermedim ama önümüzdeki seçimde gelip senin için oy vereceğim' dedi. Hayatım boyunca aldığım en büyük ödüllerden biriydi o sözler. O teyzeme ve bize inanan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yerel kalkınma sözü

Tugay, daha sonra İzmir ve Ege Bölgesi'de yaşayan Balkan göçmenleriyle iftar yaptı. Balkan ülkelerinde halen Türk kültürünün korunduğuna dikkat çeken Tugay, "Kültürümüzü korumak ve zenginleşmesini sağlamak için soydaşlarımızın yaşadığı Balkan ülkeleri ile hem kültürel hem de ticari ilişkileri kuvvetlendirmeliyiz. Yapılacak pek çok şey var. Kültürel aktivitelerin yanı sıra Balkan ülkeleri ve Türkiye'nin güçlü olduğu sektörlerin alışveriş içinde olabileceği fuar organizasyonları ve ticari ziyaretler ilişkileri geliştirecektir. Türkiye'nin genel siyaset anlayışında hata var. Gelir adaletini sağlayan adımları düşünen bir hükümet yok. Yerel yönetimlerin yerel kalkınma için kendini koruması, büyütmesi için çalışma yapması lazım. Bu anlayışla İzmir'i yöneteceğim" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN-Türkiye'de yerel seçimlerin kısa tarihi