Politika

CHP’nin Gölge Kabinesi ilk toplantısını yaptı | Özel: Keşke gölge bakan, gerçek bakan olsaydı dedirtmeliyiz

24 Kasım 2023 13:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultayın ardından yeni oluşturulan Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) Genel Başkan Yardımcısı olarak görev verdiği Gölge Kabine üyeleri ile ilk toplantısını yaptı. Edinilen bilgiye göre Özel toplantıda “‘Keşke CHP iktidarda olsaydı, keşke bu gölge bakan gerçek bakan olsaydı’ dedirtmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı. 

 CHP’de 38. Olağan Kurultayda Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel, kurultay sonrasında ilan ettiği MYK’da yer verdiği Gölge Kabine üyeleri ile ilk toplantısını önceki akşam gerçekleştirdi. Toplantının yaklaşık üç buçuk saat sürdüğü öğrenilirken, dünyadaki gölge kabine örnekleri detaylandırılarak üç ayrı sunum yapıldı. Dünyadaki başarılı ve başarısız örnekleri de incelenirken, toplantıda, Gölge Kabine üyelerinin sorumluluk alanlarıyla ilgili bilgilendirmede bulunduğu da belirtildi. 

 Gölge Kabine Meclis’le koordineli çalışacak

 Öte yandan Özel, Gölge Kabine üyelerinden Meclis’te sorumluluk alanlarıyla ilgili ihtisas komisyonlarının üyeleri ile düzenli toplantılar yapmaları, kendi çalışmaları hakkında komisyon üyelerini bilgilendirmeleri ve komisyon üyeleri ile görüş alışverişinde bulunmalarını da istedi. Bu arada Özel toplantıda, Aralık ayının ilk haftasında düzenlenecek milletvekili kampının ardından TBMM’de her hafta kapalı grup toplantısı yapacaklarını açıklayarak, bu kapalı grup toplantılarında Gölge Kabine üyelerinin en az birinin görev alanlarıyla ilgili sunum yapmasını isteyeceklerini söyledi 

 Özel: Keşke CHP iktidarda olsaydı dedirtmeliyiz

 Ayrıca Özel’in toplantıda “Gölge Kabine ve Meclis Grubumuzun işbirliğini çok önemsiyorum. Gölge Kabine’nin elbette gelişmeler karşısında reaksiyoner tavırları olabilir ama beklentimiz yapıcı ve etkili bir muhalefettir. ‘Keşke CHP iktidarda olsaydı, keşke bu gölge bakan gerçek bakan olsaydı’ dedirtmemiz gerekiyor” ifadesini kullandığı da öğrenildi. Gölge Kabine toplantılarının düzenli yapılacağı, Ankara dışında da yapılabileceği kaydedildi.