Seçim 2024

DEM Parti ile görüşmesi yapılan Esenyurt'ta CHP'nin adayı çekildi

19 Şubat 2024 21:09

CHP’nin İstanbul Güngören Belediye Başkan Adayı Temel Akkoçlar ve Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi. CHP’den yapılan bilgilendirmeye göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt ilçesi için Ahmet Özer ve Güngören ilçesi için Yüksel Yalçın’ı belediye başkan adayı olarak atadı.

İki parti arasında devam eden görüşmelerin sonuç vermesi halinde DEM’in de onay verdiği CHP’li başka bir ismin Esenyurt adayı olması gündemdeydi. Görüşmelerin sonucuna göre Ali Gökmen‘in adaylıktan çekilebileceği öne sürülüyordu. CHP, DEM Parti’nin güçlü olduğu İstanbul Esenyurt’ta aday olarak gösterdiği Ali Gökmen‘i aday tanıtım toplantısında anons etmemişti. 

CHP’nin Güngören Belediye Başkan Adayı Temel Akkoçlar ve Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen, sağlık sorunları nedeniyle bugün adaylıktan çekildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iki ilçe için yeni belediye başkan adaylarını belirledi.

CHP’den yapılan bilgilendirmede konuya ilişkin şöyle denildi:

“İstanbul Güngören ve Esenyurt ilçe belediye başkan adaylarımız, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmiştir. Ali Gökmen ve Temel Akkoçlar’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Esenyurt ilçesi için Prof. Dr. Ahmet Özer ve Güngören ilçesi için Yüksel Yalçın belediye başkan adayı olarak atanmıştır.”

TIKLAYIN - CHP Hatay’da Lütfü Savaş’ı Esenyurt’ta Ali Gökmen’i tanıtım toplantısında duyurmadı

TIKLAYIN - CHP belediye başkan adaylarını tanıttı | Özgür Özel: Adaylarımızı belirlerken sokağın sesine kulak verdik; biz Türkiye ittifakının bir parçasıyız

TIKLAYIN - CHP, DEM Parti'nin İstanbul'da iki ilçe için ortak aday önerisini kabul etmedi, görüşmeler durdu

TIKLAYIN - “Kent Uzlaşısı” kapsamında yerelde AKP ile de görüşülüyor iddiası

CHP 2024 yerel seçim bildirgesi için tıklayın.