Gündem

CHP’nin Beyoğlu Adayı Alper Taş: Kazanmamızdan ve kazandıktan sonra yapacaklarımızdan korkuyorlar

“AKP Beyoğlu’nu bir anonim şirket, yurttaşları da müşteri olarak görüyor”

22 Mart 2019 15:23

T24 İstanbul

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, “Biz kazanırsak Beyoğlu eski canlı ve neşeli günlerine dönecek” dedi.

Taksim Hill Otel'de basın mensuplarıyla buluşan Taş, kamuoyu araştırmalarına göre, AKP adayı karşısında yüzde 8 geride başladıkları yarışı artık başa baş sürdürdüklerini söyledi. Bu başarıda AKP-MHP blokunun yaşadığı yıpranmanın da payı olduğunu söyleyen Taş, “Biz birleştirici bir aday olduk. Her mahalleye girip çıkabiliyoruz. Yurttaşlara korkuyu değil, umudu anlatıyoruz” dedi.

Taş’ın paylaştığı son ankete göre, kararsızların dağıtılması sonrasında AKP’nin adayı Haydar Ali Yıldız yüzde 46.6 oy oranına ulaşıyor. CHP’nin oy oranı ise yüzde 44.2.

“Beyoğlu’nun meclisler yönetecek”

AKP’nin Beyoğlu’nun bir anonim şirket yurttaşları ise müşteri olarak gördüğünü ve öyle yönetmek istediğini söyleyen Taş, “Onlar kazanırsa Beyoğlu Okçular Tekkesi’nden yönetilecek, biz ise Beyoğlu’nu Beyoğlu’ndan yöneteceğiz. Beyoğlu’nun mahallelerde kurulacak halk meclisleri yönetecek” diye konuştu. AKP ile vaat yarıştırmadıklarını ve yarıştırmayacaklarını belirten Taş, “O kadar belediye ve belediye başkan adayı var ama Beyoğlu ve bizimle özel olarak uğraşıyorlar. Bunun nedeni; biz etkili olduk. Kazanmamızdan ve kazandıktan sonra yapacaklarımızdan korkuyorlar. Türkiye’de bir örnek yaratacağımıza inanıyoruz. Biz kazanırsak Beyoğlu eski güzelliğine kavuşacak” dedi.

“Gezi’yi bizden kurtardılar, polis parkı yaptılar”

Taş, gazetecilerin “İstiklal Caddesi, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı’na ilişkin projeleriniz var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu zulüm Beyoğlu’na yakışmıyor. Beyoğlu İstanbul’un vitrini. Buraya yurt dışından gelen biri, iki adım attığında anlıyor bunu. Gezi Parkı’nı sözüm ona bizden kurtardılar, polis parkı yapmışlar, çevik kuvvet otobüsleri duruyor. Meydanda insanları akrepler, TOMA’lar karşılıyor. Eskiden burada gösteriler olurdu; barışçıl, şiddetsiz. Herkes kendini ifade ederdi. Dışarıdan gelenler için aslında içi öyle değil ama “Ne güzel memleket herkes yürüyor” algısı oluşurdu. Şimdi en ufak harekette polis baskısı. Beyoğlu nasıl canlanacak? Beyoğlu’nun canlanması için demokratik bir ortam gerekiyor.”